Gebogen lichtkoepel: overtuig je klant

Heb jij de opdracht gekregen om een aanbouw te maken? En twijfelt je klant of hij een lichtkoepel wilt laten plaatsen? Bijvoorbeeld omdat hij denkt dat er door de glazen gevel voldoende licht naar binnen komt? Zonde! Een lichtkoepel is namelijk dé lichtbron bij uitstek, zeker in een verlengde kamer. Raamopeningen in het dak zorgen namelijk voor drie keer meer licht dan gevelramen. Helemaal wanneer je de gebogen glas lichtkoepel van VELUX plaatst. We helpen graag wat misverstanden over glazen lichtkoepels uit de wereld, zodat jij jouw klant kunt overtuigen van de voordelen.

VELUX lichtkoepel gebogen glas op aanbouw

Wanneer je een aanbouw bouwt, verleng je de kamer. Het resultaat is vaak dat licht moeilijker binnenkomt. Zelfs wanneer je een glazen gevel plaatst, haal je onvoldoende licht in huis. Wanneer je een lichtkoepel plaatst, haal je 30 – 50% meer daglicht in huis. Helemaal met de gebogen glas lichtkoepel van VELUX. Dit is de eerste glazen lichtkoepel die op 0°-15° gemonteerd kan worden. Het gebogen glas, van rand tot rand, voert regenwater direct af voor ultiem helder zicht.

Het gebogen glas voert regenwater af, voor ultiem helder zicht

Ongeëvenaarde daglichttoetreding

Inbrekers op afstand

Een veelgehoorde misvatting is dat glazen lichtkoepels inbraakgevoelig zijn. Zeker bij opklimbare constructies als een plat dak. Toch is ongerustheid niet nodig. De gebogen glas lichtkoepel van VELUX met vaste opstand voldoet aan weerstandsklasse 2 en komt daarmee in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Daarnaast heeft de lichtkoepel 3 lagen glas: de schaal en dubbelglas in de opstand. Deze veiligheidsbeglazing beschermt tegen ongenodigde gasten én zorgt voor doorvalveiligheid.

Optimaal comfort

Bij het aanbrengen van glas, betekent het niet direct dat het erg warm wordt op zonnige dagen. Integendeel. De VELUX lichtkoepel gebogen glas is uitbreidbaar met bijpassende raamdecoratie en buitenzonwering. De bewoner verzacht hiermee het binnenkomende zonlicht én zorgt voor warmtereductie tot wel 76%. En met VELUX ACTIVE opent een ventilerende koepel sensorisch bij het meten van bepaalde waardes. Ideaal in een uitbouw, die als woonkamer of keuken wordt gebruikt.  

Design icoon

Dat een glazen lichtkoepel een écht design icoon kan zijn, bewijst de gebogen lichtkoepel van VELUX. De koepel bestaat uit een glazen schaal – van rand tot rand. Uiterst modern. Het gebogen glas zorgt voor optimale afwatering van regendruppels. Aanslag behoort hiermee tot het verleden. Het glas heeft een speciale coating, waardoor het eenvoudig schoon te maken is. Kortom: een onderhoudsvriendelijk designpareltje voor op iedere uitbouw.

Isolatiewaarden

Veel mensen denken dat er door glas veel warmte verloren gaat. Niet nodig. Met een VELUX lichtkoepel beschermt de bewoner zich optimaal tegen warmte en kou. VELUX lichtkoepels hebben een hoge isolatiewaarde. Niet alleen prettig voor de energierekening, óók voor het binnenklimaat. Warmte ontsnapt niet via de lichtkoepel, door de ideale combinatie van een opstand van isolerend PVC en extra-hoogrendementsglas (HR++). Dit zorgt ook nog eens voor demping van storende geluiden van buitenaf. Optimaal wooncomfort dus.

VELUX gebogen lichtkoepel bij Bouwcenter

Ben jij op zoek naar extra licht in de aanbouw van jouw klant? En kies je het liefst voor een inbraakwerend, hoog isolerend designexemplaar? Dan kun je niet om de gebogen glas lichtkoepel van VELUX heen! Deze lichtkoepel laat ongeëvenaard veel licht binnen in iedere donkere ruimte. Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een gebogen glas lichtkoepel voor jouw klus? Bezoek dan een Bouwcentervestiging bij jou in de buurt. Wij hebben alle vakkennis in huis om je te adviseren.