Bosch Professional

Met Bosch heb je het zelf in de hand

DE NIEUWSTE TOOLS VOOR DETECTEREN EN BOREN

Soms zie je door al dat gereedschap het bosch niet meer… Gelukkig kunnen de vakman en industrie altijd bouwen op het overzichtelijke aanbod van Bosch Professional. Of het nu gaat om elektrisch gereedschap, accessoires of meettechniek.

En Bosch zou Bosch niet zijn als ze haar klanten niet regelmatig weet te verrassen met nieuwe tools en technieken die het werken in de bouw nog makkelijk én leuker maken.

Je hebt het zelf in de hand, is de boodschap die Bosch in deze korte video uitdraagt. In dit blog lichten we twee opvallende, nieuwe Bosch-producten uit.

GMS 120: balken en metaal detecteren

Een van de pronkstukken van Bosch is de GMS 120 Professional. Een calibreringsvrije multidetector om houten balken te detecteren tot op een diepte van 3,8 cm. Spanningvoerende leidingen kun je tot op een diepte van 5 cm detecteren en ferrometalen – in de metaalmodus – zelfs tot op 12 cm. En werk je in het donker of vanuit lastige hoeken? Geen probleem, dankzij het verlichte display.

GMS 120: object vinden en markeren

Hoe het werkt? In grote lijnen: als de GMS 120 vindt wat je zoekt, maakt het toestel dat duidelijk met een kleurwissel en akoestisch signaal. En de innovatieve center finder-schaal geeft niet alleen de exacte locatie van het object aan, maar meteen ook het middelpunt van het gevonden voorwerp. Een middelpunt dat je vervolgens kunt markeren via de opening in het centrum van de lichtring. In het geval van een spanningvoerende leiding waarschuwt de GMS 120 jou met een snelle tonenreeks en de rood-knipperende lichtring. Zelf zien waarom de GMS 120 Professional de betrouwbaarste detector in zijn klasse is? 

Boren met de SDS plus-7X

Voor het boren in gewapend beton werk je als vakman graag met een boor die lang meegaat en slijtvast is. De SDS plus-7X van Bosch voldoet aan de belangrijkste eisen voor het boren in gewapend beton. Dat is te danken aan de geheel hardmetalen kop, met vier snijkanten van hardmetaal van de hoogste kwaliteit. Ook de verbinding tussen kop en spiraal moet natuurlijk ijzersterk zijn. Dat maakt Bosch mogelijk met de unieke 'diffusion welding technology' (IDS). Bovendien zorgt de uitvoering met de vier spiralen en brede kanalen voor het efficiënt afvoeren van boorstof en daarmee voor een hogere slijtvastheid van de boor.

SDS plus-7X: a legend is born…

De Bosch SDS plus-7X valt binnen nauwe toleranties, boort zeer nauwkeurig en schiet niet weg tijdens het boren van bevestigingsgaten. Dit zijn niet alleen beloftes, maar keiharde garanties, omdat deze boor is voorzien van het kwaliteitsmerk van de PGM Masonry Drill Bit Association Board. A legend is born, aldus Bosch in deze video.

Meer weten over de mogelijkheden van de beschreven tools? Vraag ernaar in jouw Bouwcenter-vestiging.