Bereken je bouwkosten met de bouwcalculator

De bouwkosten calculator: voor een totale kostenberaming

Niets is zo prettig als vooraf exact weten waar je aan toe bent. Helemaal als het om bouwkosten gaat. Je wilt natuurlijk niet voor onvoorziene verrassingen komen te staan. Daar hebben wij wat voor: de bouwcalculator. Dit systeem biedt een zo breed en compleet mogelijk overzicht van actuele bouwkosten informatie, specifiek voor jouw klus. Het geeft je de mogelijkheid om jouw hele project in kaart te brengen, zowel in uurloon- als in specifieke kosten verbonden aan de klus. Je maakt simpel en eenvoudig een begroting. Handig, voor jou én je opdrachtgever!

Hoe het werkt

De calculator is makkelijk in gebruik en geeft snel en efficiënt een kostenberaming van jouw project. Je kunt per bouwonderdeel een berekening uitvoeren én afdrukken of opslaan in een excel sheet. In een overzicht vind je 9 bouwtypen. Afhankelijk van jouw type klus, maak je een selectie. Ben je van plan een muur te stucen? Dan splitst de calculator de klus op in verschillende kostenposten. Hier geef je aan wat je qua aantallen nodig hebt en het uurloon. Aan de hand van deze gegevens, ontvang je een beraming van de klus. Na het selecteren van één of meerdere bouwonderdelen kun je de kostenberaming uitprinten of exporteren naar Excel.

Klussen zijn verdeeld over 9 werksoorten:

• Projectvoorbereiding en materiaalvoorziening
• Bodem- funderingsvoorzieningen
• Primaire bouwkundige elementen
• Openingen
• Afwerkingen
• Werktuigbouwkundige voorzieningen
• Elektrotechnische voorzieningen
• Vaste overige voorzieningen
• Terreinvoorzieningen

Voorbeeld

Je wilt een massieve wand maken van baksteen in waalformaat. Dan kies je het kluster Primaire bouwkundige elementen > buitenwanden > masssieve wanden > baksteen > waalformaat. Vervolgens kom je in een rekenmodel, waar alle benodigdheden al voor je zijn opgesomd. Het model berekend aan de opegegeven hoeveelheden en uurloon het totaaltarief uit én geeft gedetailleerde informatie over de baksteen. Wel zo handig.


berekeningsmodel

Bereken jouw project nu

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van de bouwcalculator? En wil je zo snel mogelijk aan de slag met de kostenberaming van jouw project? Test de bouwcalculator dan nu uit! De berekeningstool geeft je een op een heldere manier inzicht in de kosten van jouw klus. Snel, efficiënt en transparant.

Gerelateerde artikelen