De Hoop Pekso: Murfor Compact

Wapen je voor de strijd met Murfor® Compact

DE REVOLUTIONAIRE METSELWERKWAPENING

Met Murfor® Compact kun je snel én makkelijk metselwapening uitrollen. Of je nu te maken hebt met betonblokken, keramische binnenmuurstenen of buitengevelmetselwerk. En hoe breed de muur ook is.

Murfor® Compact is een nieuwe generatie metselwerkwapening - voor mortelvoegen tussen 3 mm en 15 mm - die een nieuwe manier van werken mogelijk maakt. Dit product op rol (van Bekaert) is baanbrekend om de volgende 6 redenen.

1. Minder materiaalverlies

Dankzij de rollengte van maar liefst 30 meter kun je deze wapening gewoon ‘droog op de steen’ uitrollen, in lange en doorlopende lengtes. Met een geschikte tang of haakse slijper kun je de wapening vervolgens eenvoudig op maat snijden of knippen. Op die manier heb je minder knipverlies en minder afval dan voorheen.

2. Hoge treksterkte

De wapening bestaat uit een maas van constructieve staaldraden, bij elkaar gehouden door een verweven glasvezeldraad. Dankzij deze unieke samenstelling heeft de wapening een uitzonderlijk hoge treksterkte, wat het product ideaal maakt voor alle typen metselwerk. Dit zorgt voor een snelle en eenvoudige verwerking.

3. Voor elke muurbreedte

Murfor® Compact is geschikt voor elke muurbreedte. De twee handige breedtes waarin de wapening verkrijgbaar is, kun je eenvoudig combineren om elke wandbreedte te wapenen. Of het nu gaat om metselwerkwapening bij hele lange wanden, spanningsconcentraties onder puntbelasting en rond raam- en deuropeningen, of om scheidingswanden die onderhevig zijn aan vervorming.

4. Efficiënte en duurzame scheurcontrole

Murfor® Compact staat voor efficiënte en langdurige bescherming tegen hinderlijke scheurvorming. Dat komt door de sterke structuur van de wapening, die scheuren boven ramen en deuren voorkomt. Die structuur bevordert ook langere dilatatieafstanden, stevigere hoekconstructies en gelijkmatiger verdeelde belastingen.

5. Voor binnen en buiten

Het assortiment Murfor® Compact bevat een rode (voor metselwerk binnenshuis) en blauwe uitvoering (voor gevelmetselwerk). De rode Murfor® Compact I (Interieur) is speciaal ontwikkeld voor metselwerk in een ‘droge omgeving’, zoals voor betonblokken en keramische binnenmuurstenen. De blauwe Murfor® Compact E (Exterieur) is ideaal voor metselwerk in vochtige omstandigheden en zorgt voor een strak en duurzaam eindresultaat.

6. Gebruiksvriendelijk: logistieke én lichamelijke voordelen

Murfor® Compact is een handzaam en lichtgewicht product, van slechts drie kilogram per rol. Dat is makkelijk stapelen, opslaan en vervoeren. En beter voor je rug natuurlijk!

 

Zelf de voordelen van Murfor® Compact ontdekken? Stap jouw Bouwcenter-vestiging binnen of check deze productpagina voor meer informatie.