Haal die kou uit de lucht

Zoek je naar het juiste vloerisolatiesysteem voor jouw project? Een hoogstaand product dat aan alle mechanische én thermische eisen voldoet? Onder alle omstandigheden? De IKO enertherm ALU KR isolatieplaten leveren de beste prestaties voor het efficiënt isoleren van vloeren.

De begane grondvloer is een relatief grote oppervlakte in elk gebouw, dat direct of indirect in contact staat met vochtige en koude grond, of kruipruimten. Door die vloer goed te isoleren, voorkom je dat mensen het koud krijgen en dat stookkosten onnodig hoog oplopen. Door vloerisolatie stijgt de temperatuur in de ruimte, met als resultaat een drogere en comfortabelere omgeving.

KEUZE VOOR HET JUISTE VLOERISOLATIESYSTEEM

Tot zover geen nieuws, en als vakman weet je ook dat de keuze voor het juiste vloerisolatiesysteem afhankelijk is van uiteenlopende factoren; van het type gebouw en de opbouw van de vloer tot de aanwezigheid van vloerverwarming. Kortom, elke situatie vergt specifieke materiaal- en installatievereisten. En de lat ligt steeds hoger. Niet alleen qua mechanische eigenschappen (vormvastheid, drukvastheid en dimensionele stabiliteit), maar ook als het gaat om thermische eigenschappen. En daar ligt de kracht van de IKO enertherm ALU KR isolatieplaten.

Slider_IKO_0000_FLOOR-KRAFT-met-tand-en-groef_View-A001A.png

DE DRIE VOORDELEN VAN IKOTHERM VLOERISOLATIE

IKO enertherm KR ALU is een 100% CFK-, HCFK- en HFK-vrije isolatieplaat met een kern van hard polyisocyanuraat schuim, aan beide zijden bekleed met een meerlaags gasdicht aluminium complex. Met deze ALU KR isolatieplaten voldoet IKO enertherm aan alle eisen voor vloerisolatie. Dit zijn de belangrijkste voordelen van dit innovatieve en toekomstbestendige product:

  1. Hoogwaardige afwerking: brandvertragend en cementbestendig

De platen zijn aan beide zijden hoogwaardig afgewerkt, met de vijf-laagse (!) ‘Multi layerALU cachering’. Deze afwerking is onder extreme condities getest op eigenschappen als wateropname, mechanische werking, corrosiebestendigheid en emissiviteit. De isolatieplaten zijn bovendien aan de buitenkant voorzien van een PE-folie, met als doel een zeer hoge chemische resistentie. Die resistentie maakt de platen geschikt voor een breed gamma cementgebonden producten. Inherent aan de chemische structuur zijn bovendien de brandvertragende eigenschappen: de platen hebben een zeer lage rookontwikkeling, en smelten en druppelen niet.

  1. Hoogstaande technologie: vormvast, vochtongevoelig, drukvast

In deze isolatieplaten is de zogeheten Micro Cell Technology (MCT) verwerkt, waardoor IKO enertherm een uitzonderlijk fijne celstructuur heeft. Daarmee behouden ze hun vorm en dimensionele stabiliteit gedurende een langere tijd dan PIR-platen met grover schuim, zodat IKO een langere levensduur zonder verlies van de isolerende kwaliteiten kan garanderen. De isolatiewaarde blijft ook behouden, omdat de platen rot- en schimmelvrij zijn, dankzij een zeer lage wateropname* (<0,6 %) in vergelijking met andere isolatiematerialen. Bovendien zorgt de MCT voor een hoge elasticiteit, dankzij de uitzonderlijke drukweerstand: de cellen veren mee en breken niet. Zodoende kun je over de isolatieplaten heen lopen zonder sporen achter te laten.

  1. Best presterende PIR-isolatie

IKO enertherm PIR-isolatieplaten met ALU cachering hebben een zogenoemde ‘lambda-waarde’ van 0,022 W/(m.K) en behoort daarmee tot de best presterende PIR-isolatie. Voor wie niet helemaal bekend is met deze begrippen: dit betekent dat je de geldende isolatienormen kunt behalen met minder en dunner materiaal dan bij andere isolatiematerialen. Voor de duidelijkheid: hoe lager de warmtegeleidingscoëfficiënt (lambda-waarde), hoe hoger het isolerend vermogen, ofwel de RD-waarde.

Benieuwd hoe dit vloerisolatiesysteem van meerwaarde kan zijn voor jouw project? De specialisten bij jouw Bouwcentervestiging helpen je graag verder.