Heraktlith houtwolplaten van Knauf Insulation

Ruim 100 jaar innovatie, expertise en service

Houtwolplaten worden vaak gebruikt voor het afwerken van plafonds en wanden in:

  • Fietsenstallingen
  • Parkeergarages
  • Bergingen
  • Onderzijde balkons
  • Lifthallen, gangen en entrees
  • Technische ruimtes
  • Etc.
Hoe kies je nu de juiste houtwolplaat voor jouw toepassing?

Elke Herakith houtwolplaat wordt standaard gemaakt uit 100% PEFC gecertificeerd hout, met een 2 mm vezel en standaard afgewerkt met een facetrand rondom. Elke houtwolplaat kan in elke gewenste RAL kleur worden geleverd.

Maar welke houtwolplaat kies je nu? We leggen je voor de meest verkochte houtwolplaten uit welke plaat je voor welke toepassing kiest.

Naamloos-1.png

A2 Afbouwpaneel

Deze A2 houtwolplaat gebruik je als je plafonds decoratief en akoestisch wilt afwerken. Je kunt ze direct tegen beton schroeven. Dan kun je met deze houtwolplaten een brandweerstand van 60 minuten behalen (Let op de verwerkingsinstructies!). Natuurlijk kun je de platen ook op een houten regelwerk monteren of in een verlaagd Richter systeemplafond installeren. De platen hebben een A2 brandklasse.

Heb je voor een project ook een thermische isolatie nodig? Dan raden we je aan om één houtwolcombiplaat te kiezen: Tektalan A2, Herafoam of Heratekta.

We leggen kort uit wat de verschillen zijn en wat de voordelen van elke houtwol combi zijn.

Tektalan A2

Dit is een houtwolplaat direct gecombineerd met een isolatie van steenwol. Deze plaat heeft een A2 brandklasse en erg goede akoestische prestaties (αw max = 0,95). Constructies bekleed met de Tektalan A2 houtwolplaten zijn 180 minuten brandwerend *) en je kunt met deze platen dan ook een hitteschild creëren.

Een typische toepassing is bijvoorbeeld een parkeergarage met daarboven hoogbouw voor kantoren of appartement. In parkeergarages komen steeds vaker elektrische autos voor. Extra maatregelen rondom brandveiligheid zijn dan te adviseren.

* Mits verwerkt volgens Classificatierapport nr. 18203 /18204 volgens Europese norm EN 1365-2 / EN 13501-2

Heratekta

Deze houtwolplaat wordt direct in de fabriek gecombineerd met een grijs EPS isolatieplaat. Grijs EPS heeft een hogere isolatiewaarde dan wit EPS. Je kiest de Heratekta als er ook een thermise eis is. Bij een paneeldikte van 175 mm haal je een RD van 5,25 (m².K/W)

De EPS isolatie heeft een handige tand- en groef zodat je een strak plafond kunt realiseren. En omdat je de plaat met maar 2 bevestigers vast hoeft te zetten, monteer je deze plaat ook nog eens lekker snel.

Herafoam

Bij de Herafoam verlijmd de fabrikant de houtwolplaat met een PIR isolatie. Met deze plaat haal je nog hogere thermische prestaties bij een geringe plaatdikte. Dat is vooral handig bij renovatie, waar je vaak een beperkte hoogte hebt. Bij 170 mm behaal je met de Herafoam een RD van 7,10 (m².K/W).

De PIR isolatie is voorzien van een handige tand- en groef die de montage vereenvoudigd. Ook bij de Herafoam heb je maar 2 bevestigers nodig in de montage.

Pro Tip

Ga je een plafond afwerken waar je ook leidingwerk of betonnen balken moet weg werken? Bestel dan de afbouwpanelen en sluittrips die horen bij het door jou gekozen combipaneel. Op die manier realiseren we samen een strak eindresultaat.

Wil je meer weten of kom je er niet uit? De fabrikant heeft een handige keuzetool op zijn website en natuurlijk adviseren onze Bouwcentermedewerkers je ook graag. Bekijk hier de dichtbijzijnde vestiging.