SuperQuilt: optimaal isoleren, uiterst dun

Een moderne woning isoleren is méér dan bescherming bieden tegen warmte of kou. Huizen moeten tegenwoordig voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, veiligheid én energie-efficiëntie. Helemaal nu gasloos bouwen een hot item is. Nieuwbouwwoningen moeten luchtdicht gebouwd zijn én zoveel mogelijk energie besparen. Dat begint bij goede isolatie. Als je kiest voor SuperQuilt van YBS Insulation, dan kies je voor optimale isolatie. Dun, makkelijk verwerkbaar en extreem efficiënt. We vertellen je graag meer over het dunste materiaal van dit moment.

Bouwbesluit eisen thermische schil

Per 1 januari 2015 zijn de Rc-waarde eisen aangescherpt in het Bouwbesluit. De bouwkundige schil van een gebouw moet goed geïsoleerd zijn, uitgedrukt in Rc-waarde. Hoe hoger de Rc-waarde, hoe beter geïsoleerd. De hele schil van nieuwbouwwoningen moet aan een Rc-waarde eis voldoen van 3,5 m2K/W, onderverdeeld naar type constructie:

-       Vloer: Rc-waarde van minimaal 3,5 m2K/W
-       Gevel: Rc-waarde van minimaal 4,5 m2K/
-       Dak: Rc-waarde van minimaal 6,0 m2K/W

YBS Insulation: optimale isolatie, uiterst dun materiaal

Natuurlijk wil iedereen voldoen aan de strenge isolatie-eisen. Maar wel zo efficiënt mogelijk! Belangrijk. Zeker wanneer je optimaal wil isoleren en zo min mogelijk ruimte wil verliezen. SuperQuilt van YBS Insulation biedt de oplossing. De meerlaagse isolatiefolie is voorzien van een dubbelzijdige aluminium toplaag. Deze laag houdt warmte vast in de winter en warmte buiten tijdens zomermaanden. Gebruik je het bijvoorbeeld als dakisolatie? SuperQuilt houdt de zolder koel in de zomer! Andersom werkt het ook. En wil je de buitenzijde van een dak isoleren, terwijl de binnenkant al geïsoleerd is? Geen probleem! Dan gebruik je de BreatherQuilt, een ademende meerlaagse isolatiefolie voor daktoepassing. 

De dubbelzijdige aluminium toplagen zijn damp- en luchtdicht en reflecteren 98% van de warmtestraling

YBS Insulation in combinatie met andere producten

Alle producten van YBS Insulation zijn enkel óf in combinatie met andere isolatiematerialen (hybride) te gebruiken.Zo bespaar je al snel ruimte in de woning. Wil je bijvoorbeeld een dak van een nieuwbouwwoning of dakkapel isoleren, dan moet je voldoen aan een Rc-waarde van 6. Bij het gebruik van enkel steenwol, krijg je een totale dak-dikte van 24 cm, behoorlijk dik. Zo verlies je veel stahoogte en het boeiboord wordt erg hoog. Zonde natuurlijk. Combineer je bijvoorbeeld PIR-isolatie met YBS SuperQuilt, dan klaar je de klus met 167 mm totale dak dikte. Aanzienlijke winst dus.

De voordelen van SuperQuilt op een rij

Dunne, extreem isolerende isolatiefolie
Geschikt voor zowel daken, muren als vloeren
Is zowel damp- als luchtdicht
Flexibel, buigzaam materiaal
Eenvoudig te monteren
Ideaal voor nieuwbouw en renovatie
BDA KIWA- en ISSO-gecertificeerd

Terug naar blogs