Veilig ventileren

Het wordt weer lekkerder weer, de zon gaat schijnen en de ramen en deuren worden open gezet om het huis lekker door te laten luchten. Goede ventilatie in je woning is belangrijk, maar hoe ventileer je op een veilige manier?

Frisse lucht
Door het continue ventileren van je woning komt er frisse lucht binnen en verdwijnen tegelijkertijd vocht en vervuilende stoffen. Zo creëer je een gezonde leefomgeving voor jezelf en je naasten. De eenvoudigste manier van ventileren is door continu een raam op een kier te hebben. Hierbij dien je wel rekening te houden met de inbraakveiligheid, want een open raam of deur trekt nu eenmaal de aandacht van insluipers. In 2017 waren er zelfs 8000 geregistreerde insluipingen, dieven die dus via een open raam of deur naar binnen zijn geslopen.

Hoe veilig te ventileren?
Om veilig en zorgeloos te kunnen ventileren is het van belang dat je goede producten op je ramen en deuren hebt zitten, waardoor je beschermd bent tegen insluipers. Zorg er daarom voor dat je SKG-goedgekeurde producten hebt welke voorzien zijn van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Raam
Plaats een AXA Oyster (raamsluiting en kierstandhouder ineen) op je raam, om je raam veilig open te kunnen zetten voor ventilatie. Dit product voldoet aan SKG** en zelfs in ventilatiestand is dit product SKG gekeurd. Ook voldoet het product aan Politie Keurmerk Veilig Wonen.


Voor zowel naar links- als rechts naar buiten draaiende ramen

Deur
Voor het veilig door laten luchten van jouw huis via de achterdeur gebruik je een AXA kierstandhouder op je deur. Zo kan een insluiper niet zomaar je huis binnenlopen. Ook voldoet de AXA Kierstandhouder aan Politie Keurmerk Veilig Wonen en SKG.


Voor zowel naar links- als rechts als naar binnen en buiten draaiende deuren

JOUW BOUWCENTER

Ben je benieuwd naar de producten bij Bouwcenter? Vraag het na bij jouw Bouwcenter.