Veilig door de donkere dagen

De donkere dagen staan weer voor de deur. Het is donker als je ’s ochtends opstaat en ook de lange avonden zijn verleden tijd. Dit maakt het voor inbrekers aantrekkelijker om rond te kijken nu ze weer onopvallend aan de slag kunnen. Het voordeel is dat we de komende tijd meer thuis zijn dan gebruikelijk. We werken vanuit huis en hebben minder afspraken. Hierdoor neemt de inbraakkans af.
Toch moet je soms even snel de deur uit om bijvoorbeeld boodschappen te doen, het blijft dus zaak om je ramen en deuren goed af te kunnen sluiten en te kunnen vergrendelen.

Om de inbraakveiligheid in en rondom je woning te verhogen, geven we een aantal tips voor het aanpakken van je hang en sluitwerk op cruciale punten.

Tip 1: Ga voor op afstand zichtbare beveiliging

Van buitenaf is het niet zichtbaar wat voor een beveiligingsklasse het cilinder en slot hebben. Je kan dus de hoogste beveiliging hebben (SKG***), maar een inbreker kan dit niet zien en weet dus niet hoe sterk je beveiliging is. Wanneer een inbreker dan probeert in te breken en in je cilinder gaat boren wordt deze wel beschadigd. Ookal mislukt de inbraak, je moet de cilinder dan alsnog vervangen.

Om te voorkomen dat er überhaupt een inbraakpoging plaatsvindt, adviseren we veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging. Deze kerntrekbeveiliging zorgt ervoor dat de inbreker niet bij de cilinder kan komen om deze te forceren.

De inbreker kan vanaf een afstand het anti-kerntrekcupje zien. Hierdoor bedenkt hij zich wel twee keer voordat hij een poging gaat wagen en loopt hij waarschijnlijk door naar een ander huis zonder beslag met kerntrekbeveiliging.

imagedov2.png
 

Tip 2: Weet voor wie je de deur opent

Je doet niet zomaar de deur voor iedereen open tijdens de avonduren. Je weet namelijk niet altijd wie er met welke bedoelingen voor de deur staat. Om zeker te weten dat je de deur open doet voor iemand die je kent of verwacht, adviseren we een deurspion. Hierdoor kan je zien wie er voor de deur staat zonder de deur te hoeven openen. Met de AXA Digitale Deurspion (DDS2), kan je door het digitale schermpje zien wie er aanbelt. De infrarood camera zorgt ervoor dat de persoon voor je deur ook in het donker zichtbaar is en deze kan ook worden vastgelegd door middel van de automatische fotofunctie.

afbeelding-online.jpg

Tip 3: Veilige ventilatie

Het blijft belangrijk om te ventileren, ook nu het wat frisser buiten is. Voldoende ventileren is noodzakelijk voor gezonde lucht in huis wat de overdracht van luchtweginfecties beperkt. Zeker in deze tijden wordt het dus aangeraden om extra te ventileren en dat natuurlijk op een veilige manier! Voor het onbezorgd open zetten van een klein raampje adviseren we de barrièrestang. Deze voorkomt dat er een insluiper via een openstaand raam het huis kan binnendringen waardoor je veilig kan ventileren.

Wil je zeker zijn dat niemand het huis kan binnensluipen, sluit dan de ramen en deuren als je van huis bent.

het-veiligste-raam-barrierestang-2.png

Wil je weten hoe je veilig de Donkere dagen door kunt komen, kijk dan op de website van AXA voor meer informatie of kom langs bij jouw Bouwcentervestiging