Weber Vloeibare zandcement

MAKKELIJK EN SNEL EEN ZANDCEMENT DEKVLOER

Welk zandcement je gebruikt voor een dekvloer, is zeker niet in beton gegoten. Want in plaats van traditioneel zandcement kun je ook kiezen voor Weber Vloeibare zandcement. Dat is niet alleen goed voor een strak eindresultaat van de vloer, maar ook prettig voor je rug en knieën! 

Weber Vloeibare zandcement® heeft een gegarandeerde sterkte van C16-F4 en is geschikt voor het gieten van cementdekvloeren met en zonder vloerverwarming. Je kunt dit vloeibare zandcement toepassen als niet-hechtend of zwevend vloersysteem, bij voorkeur in combinatie met een stalen wapeningsnet. Nog een mogelijke toepassing is op zwaluwstaartplaten, maar dan alleen bij vloertoepassingen in gebruiksklasse A (woningen).

Lichter mengen, lekker uitgieten

Het grote gemak van vloeibaar zandcement begint al bij de voorbereiding, bij het mengen. Dat gaat veel lichter dan bij traditioneel zandcement! Je kunt het daarna heel makkelijk en snel uitgieten, in plaats van het bekende aanbrengen en met een schep verspreiden. En je kunt bij alles op je benen blijven staan, je hoeft niet te bukken, je hoeft ook niet op je knieën te gaan.

 

 

Gieten versus smeren

Bij de afwerking gebruik je net als bij traditioneel zandcement een drijfrei, maar nu alleen om te ‘dobberen’ in plaats van dat je moet ‘afreien’. Zo krijg je een vlakke basis voor alle afwerkingen. En zelf houd je tijd over voor andere klussen! Eerst zien, dan geloven? In deze video vergelijkt Weber Beamix het smeren van zandcement met dé nieuwe manier van werken: Weber Vloeibare zandcement! Met gieten, dus. Duidelijker worden de verschillen niet. Bekijk het hieronder.

 

 

Nog iets handigs: Weber Beamix NoMix beton 

Nu we het toch over cement en beton hebben: met snelbeton van NoMix staat iedere paal als een huis. Het gemak begint al bij de voorbereiding, want mengen is niet nodig! Eerst giet je het gat half vol met leidingwater, dan strooi je de NoMix gelijkmatig rondom de paal, daarna stel je de paal waterpas af en vervolgens hoef je slechts 15 minuten te wachten om het te laten uitharden. Ten slotte bedek je de plek met aarde of graszoden. En zo kun je de palen een voor een vastzetten! Bekijk de video:

 

 

Wil je meer weten? Vraag het jouw Bouwcenter en bekijk hier de dichtstbijzijnde vestiging.