Delta Levelling Systeem

Heb jij een project waarbij je vloer- en wandtegels legt? Dan wil je natuurlijk wel een vlak oppervlak. Dat hoeft niet moeilijk te zijn, zélfs niet bij groot formaat tegels. Integendeel. Goede voorbereiding is het halve werk. Gebruik altijd de juiste gereedschappen voor een professioneel resultaat. Voor nu én in de toekomst. Met het Rubi Delta Levelling Systeem zorg je voor een glad oppervlak met strakke voeg. We vertellen je graag hoe je met dit systeem een egale vloer of wand legt.

Volg dit handige stappenplan

1. Leg 2 tegels op elkaar en kijk of deze niet schotelen of rondstaan. Pas vooral géén halfsteensverband toe als er veel afwijkingen zijn. Gebruik je lange smalle tegels, dan werk je de bolling weg door het Delta Leveling systeem te gebruiken. Controleer vervolgens de vloer en zorg ervoor dat je niet start vanaf het diepste punt van de vloer.

Gebruik altijd een waterpas voor een optimaal egale vloer!

2. Maak gebruik van de floating buttering techniek, oftewel dubbele verlijming. Breng lijmribbels van 4 mm aan in een rechte lijn op de achterkant van de tegel en leg de tegel in dezelfde richting als die op de vloer. Zo voorkom je luchtopsluiting. De hoogte van het lijmbed is afhankelijk van de ondergrond en de grootte van de tegel. Meng de lijm minimaal 2 minuten, laat 1 minuut rijpen en meng daarna nog één keer door. Zo krijg je een soepele, makkelijk te verwerken lijm, die goed uithardt.

3. Gebruik het Delta Levelling systeem voor een egaal resultaat. Plaats de clip onder de tegel op 10 cm uit de hoek. Plaats de volgende clips op onderlinge afstand van 30 en 60 cm. Plaats de volgende rij tegels als het lijmbed is aangebracht. Breng met een schuivende beweging op hoogte. Plaats de keg in de clip en fixeer dit met een keg. Met de bijgeleverde tang geef je de keg druk. Zo zorg je ervoor dat de tegels vlak liggen. Controleer steeds of de tegel waterpas ligt.    

4. Schop tegen de zijkant aan, zodra de lijm is uitgehard en de clips en keggen verwijderd kunnen worden. Gebruik een heat gun of schraper voor de slecht afbrekende clips. Dit gereedschap is overigens ook handig voor de lijmresten!

Rubi Delta Levelling Systeem bij Bouwcenter

Heb je een tegelzet klus? Dan wil je natuurlijk wel een vlak en egaal effect. Goede voorbereiding is hierbij het halve werk. Gebruik het Delta Levelling Systeem van Rubi voor het meest professionele resultaat. Bouwcenter verkoopt een breed assortiment levelling producten: van clip tot tang en complete levelling set. Kom daarom snel langs bij een Bouwcentervestiging bij jou in de buurt en laat je informeren over welk product het best aansluit bij jouw project.