Bouwlab

Bouwcenter Bouwlab zoekt een proefkonijn. Dit keer voor een product waar je het warm van krijgt: SuperQuilt meerlaagse kruipruimte isolatie. Flexibel, eenvoudig te installeren én vriendelijk voor de portemonnee. Je bespaart maar liefst 210 euro per jaar op je energierekening. En we mogen weer één klusser blij maken, die het een uitdaging vindt om de folie te plaatsen én direct te genieten van ultiem comfort.

Ben jij een echte pro op het gebied van kruipruimte isolatie en maak je graag een filmpje van jouw bevindingen? En ben je daarnaast werkzaam in de bouwindustrie als bouwvakker, aannemer of zzp-er en kun je direct testen? Meld je dan nu aan!

Like onze Facebook pagina en vertel waarom jij de ideale tester bent voor deze Bouwlab actie. En wie weet ben jij binnenkort de gelukkige winnaar.

SuperQuilt: dé eenvoudigste manier van kruipruimte isolatie

YBS SuperQuilt is een meerlaagse dampdichte reflectiefolie, die je kunt gebruiken bij renovatieprojecten als aanvullende isolatie op bestaande constructies. Het is dun, flexibel en licht gewicht, waardoor het uitstekend verwerkbaar is, zowel onder houten- als betonnen vloeren.

 Warme voeten én een lage energierekening

Door het gebruik van meerdere, onder andere, reflecterende, isolatielagen rekent SuperQuilt effectief af met alle vormen (conductie, convectie en straling) van energieverlies. Circa 75% van alle warmteoverdracht vindt plaats door straling. Dit verlies wordt door de toplagen van SuperQuilt effectief gereduceerd. Het resultaat is een flinke besparing op energiekosten én CO2-uitstoot. Na vloerisolatie gebruik je op jaarbasis gemiddeld 320 m3 minder gas. Dat scheelt 210 euro per jaar op de energierekening en 600 kilogram COs-uitstoot. Daarnaast is SuperQuilt nagenoeg dampdicht zodat naast de koude, ook het vocht in de kruipruimte blijft.

Isolatie in combinatie met een houten vloer.

Heeft het gebouw een kruipruimte van minstens 35 cm hoog? Dan is SuperQuilt aan de onderzijde van de houten vloer een goede keuze! Het is makkelijk en snel aan te brengen haaks op de balken. Eerst wordt de SuperQuilt op lengte geknipt of gesneden, waarna het onder de vloerbalken met 16mm rvs-nietjes wordt aangebracht. Met een schaar of hobbymes kunnen sparingen voor de riolering worden gemaakt. Deze plak je daarna vast met YBS-foil-tape. 

Isolatie in combinatie met een betonnen vloer

Is er een betonvloer met minstens 35 cm kruipruimte? Dan breng je de SuperQuilt aan op tenminste 50 mm onder de bestaande vloer zodat deze de warmte van de bovengelegen ruimte kan reflecteren. Deze hoogte realiseer je door onder de vloer een lat van 50 mm dik aan te brengen, ca. 400 mm hart op hart. De latten bevestig je snel en eenvoudig met Bison Poly Max. De isolatie bevestig je met een knellat tegen de fundering. Onderlinge naden moeten elkaar met 50mm overlappen. Zorg er tevens ook voor dat je de doorvoeren van leidingen en zo dichtplakt met YBS Foiltape, dit voorkomt koudebruggen. 

Isolatiewaarde mét BDA KIWA certificaat en ISSO

SuperQuilt heeft een gemiddelde Rc waarde van circa 3,74 m2K/W wanneer het op bovenstaande wijze is aangebracht onder een vloer. Het beschikt over een voor Nederland noodzakelijke Agrément, deze is afgegeven door BDA KIWA. 

Weet je dat:

SuperQuilt is ook uitstekend toepasbaar in wanden, platte én hellende daken. Nieuwsgierig naar de vele toepassingsmogelijkheden? Informeer er dan naar bij een medewerker bij jouw Bouwcenter vestiging. 

Doe ook mee!

Om mee te doen like je de Facebook-pagina's van Bouwcenter en YBS Insulation en laat je een reactie achter waarom jij denkt dat je een goede tester bent voor Bouwcenter Bouwlab! Doe nu mee!