Cirkel Magazine: Biobased isolatiematerialen best passend in oude gebouwen

31-jan-2023

We staan met een kort artikel in de laatste versie van het magazine Cirkel: CIRCULAIR BOUWEN & RENOVEREN. In dit artikel geven we een advies of het isoleren van oudere gebouwen en geven we een aantal voorbeelden. Lees het artikel hier:

‘Biobased isolatiematerialen best passend in oude gebouwen’

Bij het renoveren van oude gebouwen is het moeilijker om een sluitend dampscherm aan te brengen. Daarom adviseert Bouwcenter Nobel om in deze projecten dampopen te bouwen met biobased isolatiematerialen, vertelt vertegenwoordiger Wigbert te Brake. “In oude gebouwen zijn de maten tussen de sporen vaak erg wisselend”, legt hij uit. “Dit maakt het lastiger om een sluitend dampscherm aan te brengen. Bij dampopen bouwen zijn biobased isolatiematerialen als Isovlas en Pavatex goed te gebruiken.”

Bij de splitsing van een oude woning in Zutphen heeft Bouwcenter Nobel aan Geerdink Bouw voor de isolatiewerkzaamheden de natuurlijke vlasvezels van het isolatiemateriaal Isovlas geleverd. “Isovlas zorgt voor een natuurlijke vochtregulatie en een optimale temperatuurregulatie”, legt Te Brake uit. “Bij de renovatie van een monumentaal pand in het Gelderse Lochem hebben we Pavatex geleverd aan bouwbedrijf De Meut. De duurzame houtvezelisolatie van Pavatex zorgt voor een goede bouwfysische renovatieoplossing voor beschermde gevels van monumenten.”

Net als voor Bouwcenter Veghel en Bouwcenter Concordia is ook voor Bouwcenter Nobel het renoveren van gebouwen een groeiende markt. “Zeker nu de gasprijzen oplopen", merkt Te Brake. “We geven onze klanten zowel telefonisch als op locatie advies. Door ook op de bouwlocatie te komen, geeft ons de mogelijkheid om de opbouw van de bouwwerkzaamheden te controleren.”