Een nieuwe wind waait door het Nederlands ventilatielandschap

MET DE WOONHUISVENTILATOR VAN Q-STREAM EVOLUTION

Nedco, de totaalleverancier op het gebied van ventilatie, heeft een nieuw product aan het assortiment toegevoegd. De BUVA Q-Stream Evolution. Deze door BUVA ontwikkelde woonhuisventilator is speciaal gemaakt voor de Nederlandse woningmarkt en daardoor uniek in zijn soort. Nedco breidt hiermee haar ventilatieassortiment uit met een product wat op dit moment heel erg actueel is. Samen met de Nedco ventilatiekanalen zorgt de BUVA Q-Stream Evolution voor een optimale werking van de woonhuisventilatie. Wat is het geheim achter dit technische hoogstandje?

Woonhuisventilator voor alle soorten woningen

BUVA wilde graag één apparaat maken dat geschikt is voor vrijwel alle woningen in Nederland. Wel zo handig voor zowel consument als installateur. Met de Q-Stream Evolution is dat gelukt. De Q-Stream Evolution genereert een royaal luchtdebiet bij een hoge kanaalweerstand die voor zowel kleine als grote woningen genoeg is. Bovendien is deze woonhuisventilator geschikt voor zowel wand- als plafondmontage én is het mogelijk om meerdere sensoren en bedieningen toe te passen, zowel bedraad als draadloos.

Ideale mix gezonde lucht en laag energieverbruik

Door ‘vraaggestuurd’ te ventileren, komt een optimale verhouding tot stand tussen gezondheid en een zo laag mogelijk energieverbruik. De Q-Stream Evolution zuigt lucht vanuit de woning af, meestal vanuit de toilet- en badruimte en de keuken. In het stookseizoen is die lucht vanuit de woning warmer dan de buitenlucht. Daarom is het belangrijk niet te veel te ventileren. Het systeem werkt standaard op vochtsturing en gebruikers kunnen het uitbreiden met CO2-sensoren en bedieningen, zodat de ideale mix ontstaat tussen gezonde lucht en een zo laag mogelijk energieverbruik. Op die manier kun je BUVA Streamroosters toevoegen voor de toevoer, met oog op een maximaal comfort voor de bewoner.

62200700.jpg

Permanent monitoren luchtkwaliteit

De Q-Stream Evolution is in de basis een zelfstandig werkende woonhuisventilator, met een intelligente ingebouwde vochtsensor. Dit betekent dat het ventilatieniveau zich automatisch aanpast, bijvoorbeeld bij het douchen of koken. Met de bediening is het ook mogelijk handmatig de ventilator hoger of lager te zetten, of een klokprogramma in te stellen. Door het permanent monitoren van de luchtkwaliteit, weet de Q-Stream Evolution wanneer zich personen in de woning bevinden, waarop het systeem de ventilatiebehoefte automatisch aanpast.

Weinig ruimte? Ga voor rechthoekige buisstukken!

De Q-Stream Evolution is een geluidsarm, energiezuinig, comfortverhogend en efficiënt ventilatiesysteem. En compact! Daarom is het systeem makkelijk in te bouwen en dus geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Is er weinig ruimte achter de muur of boven het plafond? Dan bieden rechthoekige ventilatiekanalen uitkomst voor de ventilatie van afzuigsystemen. Deze buisstukken zorgen ook voor een optimale luchtverplaatsing, terwijl ze weinig ruimte in beslag nemen. Deze rechthoekige buisstukken van twee millimeter dik zijn beschikbaar in verschillende afmetingen.

rechthoek01.png 

Meer weten over de mogelijkheden van Q-Stream Evolution? Vraag ernaar bij jouw Bouwcenter-vestiging.