De perfecte (pleister)plaat voor je hoofd

Voor jouw project op zoek naar een pleisterplaat die aan beide zijden is bekleed met een glasvezelweefsel? En die bovendien buigzaam en zeer licht van gewicht is, dus heerlijk om mee te werken voor wanden en plafonds? Dan kom je uit bij de Strikotherm Omniclad O2 Pleisterplaat.

In dit blog lichten we je de belangrijkste eigenschappen van dit innovatieve product voor je uit.

Bekleding, wandopbouw, betimmering

De ene pleisterplaat in de andere niet. Wat is er dan zo speciaal aan dit product? Om te beginnen de samenstelling. Strikotherm Omniclad O2 Pleisterplaat bestaat uit een combinatie van gerecycleerd glas en mineralen en is aan beide zijden bekleed met een glasweefsel. De pleisterplaten van dit merk pas je toe in Strikotherm Systeem OPEN, als bekleding van wanden en gevels, als wandopbouw in stalen of houten framewerk of als betimmering. De Strikotherm Omniclad O2 past perfect op een (geventileerde) houtskelet- of metal stud-ondergrondconstructie.

Binnen en buiten

Strikotherm Omniclad O2 Pleisterplaten zijn geschikt voor projecten binnen en buiten. Binnen kun je natuurlijk denken aan ‘droge’ binnenwanden en aan vochtige ruimtes in huis, zoals badkamers en douches. Verder vormen deze vocht- en schimmelwerende pleisterplaten de ideale oplossing voor openbare voorzieningen, zoals wellness-ruimtes en zwembaden. En voor industriële installaties, zoals grootkeukens. Als het gaat om toepassingen buiten kun je de pleisterplaten van dit merk gebruiken bij verlaagde plafonds, gevels en houtskeletbouw.

Handig in gebruik

De pleisterplaten hebben een vaste afmeting van 2400 x 1200 mm, een plaatdikte van 12 mm en wegen slechts 6,6 kilo per vierkante meter, ofwel 19 kilo per plaat. Met een scherp (stanley)mes kun je ze bovendien op maat snijden, ongeveer zoals bij een gipsplaat, en vervolgens fixeren met de Strikotherm-schroeven voor houtconstructies (5,0 x 42 mm) en ALU-constructies. Die eigenschappen maken deze platen handig om mee te werken. Daar komt bij dat de Strikotherm Omniclad O2 Pleisterplaat een zekere flexibiliteit heeft, zodat je er rondingen mee kunt bekleden.

FOTO_STRIKOLITH.png

Opslag en veiligheid

Twee belangrijke thema’s om rekening mee te houden wanneer je werkt met deze pleisterplaten van Strikotherm, zijn opslag en veiligheid. Opslag in de zin dat je de platen droog en vrij van de grond opslaat, beschermd door afdekfolie. Veiligheid in termen van persoonlijke beschermingsmiddelen om je ogen en huid te beschermen tijdens het verwerken van de pleisterplaten.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Strikotherm Omniclad O2 Pleisterplaat voor jouw project? Vraag ernaar bij jouw Bouwcenter-vestiging.