OERSTERKE WANDEN MET PLANITOP RASO MAX

Als het oersterk moet zijn

Natuurlijk wil je het allerbeste resultaat als je een wand gaat uitvlakken en afwerken. Daarom werk je uitsluitend met de beste producten. Je kiest voor een primer, die de ondergrond verstevigt en ervoor zorgt dat er minder vocht in wordt opgenomen. Je stukt de wand met een oersterke stucmortel, die je alleen maar hoeft aan te lengen met water. Daarna werk je het af met een fijne egalisatiepleister om de wand super strak te maken. Voor de afwerking kies je voor een voorstrijkmiddel, die extra diep in de ondergrond trekt. Tot slot werk je de wand af met een mooie matte, minerale of synthetische muurverf.

Dan doe je een stap naar achteren… en kijk je tevreden naar de sterkste en meest strakke wand, die je ooit hebt afgeleverd.

website2.png

Perfect uitvlakken en afwerken van wanden

Zo zie je maar, voor het perfect uitvlakken en afwerken van wanden komen nogal wat stappen kijken. Je gaat voorbehandelen, stucen, pleisteren, primeren en natuurlijk afwerken met een decoratieve eindlaag. Voor al deze stappen biedt Mapei echte krachtpatsers, die samen ervoor zorgen dat je gegarandeerd het allerbeste resultaat krijgt.

Oersterke uitvlakmortel die hecht op alle ondergronden

Neem de oersterke Planitop Raso Max. Een ‘vezelversterkte’ egalisatie- en uitvlakmortel voor het aanbrengen van een stuclaag op zowel binnen- als buitenmuren. Grootste voordeel van deze kalk-cementgebonden pleister is de zeer sterke aanhechting. Of je ondergrond nu bestaat uit gipsplaten, oud tegelwerk of kunststof coatings; Planitop Raso Max hecht op zo goed als alle ondergronden.

Nog meer voordelen, dat is lekker

Planitop Raso Max heeft ook een zeer lange opentijd. Je kunt hierdoor een ruimte in één keer opzetten en dan heb je nog ruimschoots de tijd om je stucwerk netjes af te reien en vlak te maken. Andere voordelen zijn dat Planitop Raso Max spierwit is, hoog belastbaar én waterafstotend. In sommige gevallen betekent dit, dat je wanden niet eens meer hoeft af te werken. Hoe lekker is dat!

Planitop Raso Max in een compleet systeem

Deze oersterke renovatiemortel zet nog meer kracht bij, wanneer je deze toepast in combinatie met complementaire producten. Producten die elkaar versterken en samen een garantie bieden op de perfecte wand. En niet alleen omdat die wand zo mooi strak is, maar ook omdat men er lang geen omkijken meer naar heeft.   

website1.png

Stap 1 - Primeren

Voor de beste voorbehandeling behandel je de ondergrond (bijv. poriso, kalkzandsteen, gibo, baksteen, beton etc.) met Primer G, 1:1 verdund met schoon leidingwater. Dit zorgt ervoor dat er een elastische, compacte laag vormt, die het oppervlak verstevigt en de absorptie van vocht vermindert.

Stap 2 – Stucen

Na de voorbehandeling breng je een stuclaag aan met Planitop Raso Max, in een laagdikte van 2-10 mm. Dit is een gebruiksklare egalisatie- en uitvlakmortel, die dankzij een speciale samenstelling na vermenging met water in een zeer sterk hechtende pleister transformeert.

Stap 3 – Inbedden (optioneel)

Extra stevigheid krijg je door het inbedden van een versterkend weefsel Mapenet 150, afgewerkt met nog een laag Planitop Raso Max.

Stap 4 – Fijnpleisteren

Voor een super strak resultaat breng je een dunne pleisterlaag aan met Planitop 560, in een laagdikte van 0-2 mm. Deze pleisterlaag vloeit fantastisch en breng je zeer gemakkelijk aan met een gladde vlakspaan.

Stap 5 – Voorstrijken

Na het stucwerk breng je een voorstrijkmiddel aan op basis van gemicroniseerde acrylharsen in waterige dispersie. Deze primer noemen we Malech en dringt dieper in de ondergrond dan traditionele voorstrijkmiddelen op waterbasis.

Stap 6 – Schilderen

Tot slot werk je de wand af met een mooie muurverf. Bijvoorbeeld met Colorite Performance, een matte muurverf met schrobklasse 1. Deze acrylverf beschermt de ondergrond, geeft de wand een mooi, gelijkmatig, zijdeachtig uiterlijk en is verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren.

 

Wil je meer weten? Vraag een medewerker bij jouw Bouwcenter om hulp.