Knauf Aquapanel

Wand- en plafondplaten voor natte ruimtes

WAAROM KNAUF AQUAPANEL INDOOR ZO IDEAAL IS

Heb je wand- en plafondplaten nodig die vochtongevoelig, schimmelbestendig en onbrandbaar zijn? En die je makkelijk kunt vastpakken? Aquapanel Cement Board Indoor is een 12,5 mm dikke cementgebonden plaat, op basis van Portlandcement.

Knauf Aquapanel Cementplaat Indoor is in vochtige en extreem natte ruimtes ideaal voor voorzetwanden, gebogen constructies en plafonds met houten of metalen onderconstructie. Wat maakt dit product zo geschikt voor vochtige en extreem natte ruimtes?

In dit blog de drie belangrijkste voordelen van deze zeer duurzame wand- en plafondplaten voor natte ruimtes, zoals badkamers, douchehoeken, keukens, zwembaden en wasserijen.

1. Makkelijk vast te pakken

Dankzij de zogeheten ‘EasyEdge’-afwerking kun je platen makkelijk bij de randen vastpakken. EasyEdge betekent dat beide zijden voorzien zijn van een wapening van glasvezelweefsel, die rondom de ‘langskanten’ doorloopt. Zo kun je de platen snel eenvoudig plaatsen. En een dag later zijn ze al klaar om af te werken.

2. Licht en handzaam

Dat gemak heeft ook te maken met het gewicht van de platen; per vierkante meter wegen ze slechts 11 kilo. Bovendien hebben ze een handzaam formaat. Zodoende kun jij als vakman zelfs de grootste plaat (900 mm x 2400 mm x 12,5 mm) in je eentje verwerken. De platen zijn ook nog eens makkelijk in te snijden en te breken. Komt bij dat er verschillende manieren zijn om de platen te bevestigen, van schroeven tot lijmen, waarvoor Knauf eigen producten beschikbaar heeft.

3. Ideaal als ondergrond voor gewenste afwerking

Eenmaal geplaatst, fungeren de platen als ideale ondergrond voor de afwerking met verschillende materialen, zoals pleisterwerk of wandtegels. Je kunt de platen ook een natuurstenen-uitstraling geven door het aanbrengen van een of meerdere lagen Mortex. Extra handig: Aquapanel Cement Board Indoor is geluidswerend en voor ronde constructies tot een meter buigbaar.

Totaaloplossing voor de natte ruimte

Het Aquapanel Indoor-systeem is onderdeel van een compleet en overzichtelijk assortiment voor de natte ruimte, zodat je voor jouw klant sneller en makkelijker de ideale badkamer kunt maken. Met dit systeem maakt Knauf tijdrovende verwerkingsmethodes en speciale gereedschappen overbodig.

Meer weten over de mogelijkheden van Knauf Aquapanel Indoor? Jouw Bouwcenter-vestiging helpt je graag verder. Bekijk hier de dichtstbijzijnde vestiging.