Wedi Fundo

Kant-en-klare inloopdouche van Wedi Fundo

NIEUW IN 2020: RIOLIGNO, DE DUNSTE DOUCHEVLOER MET GOOT

Heerlijk, een inloopdouche. Maar je klanten willen wel de garantie dat hun badkamer na het douchen niet onder water staat. Wedi heeft met de Fundo RioLigno de nieuwste innovatie gelanceerd op het vlak van vloeren voor een inloopdouche.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van deze kant-en-klare inloopdouche, die standaard leverbaar zijn in vele afmetingen?

Verschil in uitstraling

De douchehoek is van oudsher het zorgenkindje in de badkamer. De lastigste plek op de badkamervloer. Daarom was een douchebak altijd heel normaal, maar de tijden zijn veranderd en steeds meer huishoudens geven de voorkeur aan een inloopdouche. Niet zo vreemd, gezien het verschil in uitstraling. Een inloopdouche kan veel meer dan de douchebak een mooi geheel vormen met de rest van de badkamer. Maar het douchewater komt natuurlijk wel direct terecht op de vloer…

100% waterdichte designs

Geen probleem, zolang je maar zorgt voor een waterdichte ondergrond. Wedi staat bekend als de specialist op dat vlak, met 100% waterdichte designs. De douchevloeren van dit merk beschikken over dezelfde waterdichte eigenschappen als de gerenommeerde wedi-bouwplaten, zijn geschikt voor elk type verbouwing en beschikbaar met geïntegreerde afvoer, zonder afvoer, met een putafvoer en met een design drain. Bovendien zijn de douchevloeren standaard uitgerust met afschot, zodat het water keurig wegloopt via de afvoer.

Ideaal voor houten ondervloer

De wedi Fundo RioLigno douchevloer, met lineaire afvoergoot, is stevig en watervast, en daarmee het perfecte vloerelement voor inloopdouches. Met een ingebouwde sleufdrain, die aan één kant het water wegspoelt. De vernieuwing zit ‘m in het (wettelijke) afschot en de waterdichte kern. Met een goot of put die niet kan lekken. Ideaal voor het inbedden van een houten ondervloer, mede ook dankzij de zeer dunne opbouwhoogte, van slechts 25 mm. Extra hoogte opbouwen voor een houten vloer is dus niet nodig.

Schot in de zaak!

Het afwerken van deze douchevloer scheelt je als vakman veel tijd. Dat komt omdat je na het installeren van dit element meteen aan de slag kunt met tegelen. Je hebt geen last van lange droogtijden, aangezien het afschot al geïntegreerd is in de vloer. Zodoende vervang je de beruchte cementlaag, die altijd zo moeilijk te maken is op afschot. De materialen die je sowieso nodig hebt om de Fundo RioLigno goed te bevestigen, zijn een wedi Fundo gootafvoer, wedi Fundo afdekrooster, een afschotprofiel en een wedi Afdichtingsset.  

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van dit in 2020 geïntroduceerde product? Bij jouw Bouwcenter-vestigingen vertellen ze je daar graag over. Bekijk hier de dichtstbijzijnde vestiging.