Duofor zwaluwstaartplaten

Wil je een tegelvloer aanleggen in de badkamer, het toilet of de keuken? Veel huizen, met name huizen van vóór de jaren 60, hebben vaak nog een houten vloer. Maar tegels op hout verlijmen is niet erg raadzaam; hout is een natuurlijk materiaal dat ‘werkt’ en de daarop verlijmde tegels en voegen kunnen barsten en breken. Daarom worden al decennialang zwaluwstaartplaten als stabiele en stijve ondergrond voor badkamers gebruikt. Duofor produceert en levert al 20 jaar zwaluwstaartplaten in een goede prijs-kwaliteitverhouding en met een snelle en moeiteloze verwerkingsmethode.

Slider_duofor4.png

Verschillende typen renovatievloeren

Houten vloeren kunnen bij een renovatie constructief niet teveel extra belast worden en ook niet teveel verhoogd worden in relatie tot de omliggende kamers. Met zwaluwstaartplaten kunnen houten ondergronden eenvoudig verstevigd worden. Door een houten ondergrond te voorzien van een draagconstructie uit zwaluwstaartplaten en mortel, kan heel eenvoudig een dunne maar constructief sterke basis voor een badkamervloer gerealiseerd worden, die mooi aansluit op de vloeren van de omliggende ruimtes. Ook kan daarmee de functie van een bepaalde ruimte compleet veranderd worden. Zo kan bijvoorbeeld een slaapkamer met een houten ondergrond gerenoveerd worden tot een badkamer met tegelvloer. Zwaluwstaartvloeren zijn om die reden ook uitermate geschikt als renovatievloer.

Slider_duofor3.png

Het gemak van de Duofor Zwaluwstaartplaten

Het unieke van de Duofor zwaluwstaartplaat is de strakke profielvorm, waardoor de platen moeiteloos ‘in elkaar gelopen’ kunnen worden. Met de speciaal geprofileerde zwaluwstaartplaten en mortelsoorten als beton, lichtgewicht beton, zandcement, en vloeimortel kan in no-time een lichte, dunne én constructief sterke badkamervloer worden gerealiseerd. Daarnaast kan met de speciale DuoKlips eenvoudig vloerverwarming op de zwaluwstaartplaten geplaatst worden. Met behulp van de DTS-G geluidsstroken is de badkamervloer ook geluidwerend te maken.

Naast de voordelen van een compleet nieuwe dunne, constructieve, brandwerende, geluidsisolerend en comfortabele badkamervloer is ook de snelheid van verwerking een belangrijk pluspunt. Duofor zwaluwstaartplaten zijn standaard voorzien van de unieke rode legwijzer. Deze maakt het op elkaar aansluiten van de platen nog makkelijker. Verder zijn Duofor zwaluwstaartplaten uitvoerig getest met verschillende mortelsoorten, waaronder vloeibare zandcement die al binnen 6 uur droog is. Niet alleen de verwerker heeft baat bij de snelle en makkelijke werkwijze, ook de bewoner kan sneller gebruik maken van zijn nieuwe badkamer.

De zwaluwstaartplaten zijn uit voorraad leverbaar bij jouw Bouwcentervestiging.