Kom de winter goed door met gereedschappen van RUBI!

Eén van de voordelen van de koudere wintermaanden is dat het ineens een stuk aangenamer wordt om binnen te werken. Tijd dus om te gaan renoveren! Een interessant project is het toilet. Daar komen namelijk alle disciplines van het tegelzetten in een relatief kleine ruimte bij elkaar.

Het begint natuurlijk bij de sloop. Of misschien valt dat nog mee…tenminste als je besluit om in plaats van al het tegelwerk er rigoureus uit te halen over het bestaande tegelwerk heen te tegelen. Met de huidige dunformaat tegels is dit zeker het overwegen waard.

Sowieso blijft er nog heel veel werk over: je moet namelijk drie wanden en een vloer gaan betegelen, vaak nog om een of twee kozijnen heen werken met jolly’s dan wel hoekprofielen, en gaten boren voor waterleiding, afvoer en lichtschakelaar. Voor het verstekken van grootformaat is een haakse slijper met de JOLLY PRO-EDGER het aangewezen gereedschap. Dit draagbaar versteksysteem freest niet alleen verstekken, maar kan met de speciale plintenfrees ook hoeken afronden.

Sliders_Rubi_0001_16956-rubi-jolly-pro-edger-1-a-rubi.png

Last but not least

De voegen moeten ook nog eens allemaal horizontaal doorlopen. Gebruik overigens zo weinig mogelijk voegen op de vloer, want dat is hygiënischer. Kies voor een inwasspaan met ruiterwissereffect zoals de SuperPro inwasspaan met witte rubber zool. Hierdoor blijft er minder voegsel achter op de tegels en kun je dus veel beter zien of de voeg vol zit.

Sliders_Rubi_0000_65971-rubberspaan-voor-voegen-superpro-2-m-rubi-(3).png

Al met al is een toiletrenovatie, samen met de badkamer, één van de meest interessante uitdagingen voor een tegelzetter.

Wil je meer weten? Vraag ernaar bij jouw dichtsbijzijnde Bouwcenter en we helpen je graag!