Je kleine badkamer groter laten lijken: tips

Tips om je kleine badkamer groter te laten lijken

Heb je een kleine badkamer en geen ruimte om deze uit te bouwen? Met een goed design en kleine accenten laat je jouw badkamer veel groter lijken dan hij in werkelijkheid is. Pas de onderstaande tips toe voor een optisch grotere badkamer.

Het ruimtelijk effect van lichte kleuren

Lichte kleuren laten een ruimte groter lijken. Zorg daarom dat je wit en pasteltinten gebruikt voor de vloer, wanden en het plafond. Ook badkamermeubels in een lichte kleur laten je badkamer groter lijken. Kies voor één basiskleur om de ruimte rustig te houden.

Kies een grote tegel

Hoe minder naden er zichtbaar zijn, hoe groter je badkamer lijkt. Daarom adviseren wij je om bij een kleine ruimte altijd te kiezen voor grote badkamertegels.

Creëer een geheel

Door de douche meer te betrekken bij de rest van je badkamer lijkt het vertrek groter. Laat de vloertegels doorlopen in de doucheruimte om een gevoel van eenheid en ruimte te creëren.

Laat licht doordringen in de hele badkamer

Kies voor een douche met glazen wanden en deuren in plaats van massieve wanden. Hierdoor lijkt je badkamer stukken groter. Bovendien kan het licht beter doordringen in je hele badkamer, wat ook weer bijdraagt aan het ruimtelijke gevoel.

Spiegel die het licht reflecteert

Met een grote spiegel aan de wand maak je de badkamer optisch groter. Hang je spiegel bij voorkeur tegenover een raam, zodat deze het licht reflecteert. De reflectie van de spiegel geeft een ruimtelijker gevoel en het licht dat op deze wijze je badkamer binnenvalt versterkt dit effect.

Natuurlijk licht maakt optisch groter

Een kamer met veel lichtinval ziet er automatisch groter uit dan een donkere kamer. Dit geldt voor nagenoeg elke ruimte in je huis. Heb je weinig natuurlijk licht in je badkamer? Neem dan verlichting met wit licht. Dit licht bootst daglicht na en zorgt ervoor dat jouw badkamer breder en dieper lijkt.

Heb jij een kleine badkamer? Bezoek dan onze showroom om inspiratie op te doen en laat je adviseren: wij vertellen je graag nog meer trucjes om je badkamer groter te laten lijken.