Ursa XPS: Voor badkamers en toiletten

Belangrijk punt van aandacht bij het renoveren van badkamers en toiletten is een hoge weerstand tegen water en vochtindringing. Dat vraagt om producten met een tweezijdig opgeruwd en extra gewafeld oppervlak. Als vakman kom je dan uit bij de lichte en eenvoudig te versnijden XPS-platen van URSA.

Deze producten zijn geschikt voor de binnenisolatie van muren via stuc- en tegelwerk. Voor toiletten en badkamers zijn de XPS N-W-PZ-I en de XPS N-III-PZ-I ideaal. Zij maken deel uit van de productgroep XPS, die bestaat uit tien producten en allemaal geschikt zijn voor zowel nieuwbouw als renovatie.

URSA XPS-PRODUCTEN: GEMENE DELERS EN VERSCHILLEN

Alle XPS-producten (opgebouwd uit geëxtrudeerd polystyreen) staan bekend om hun hoge thermische prestaties, uitstekende druksterkte, hoge weerstand tegen water en vochtindringing, eenvoudige verwerking en zeer hoge weerstand tegen vorst- en dooi-cycli. Dat zijn hun gemene delers. Deze duurzame URSA XPS-producten zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Denk aan het isoleren van vloeren, omkeerdaken, groendaken en perimeters.

Slider2-URSA.png

STERK ISOLEREND ONDER VOCHTIGE OMSTANDIGHEDEN

Dat de twee genoemde URSA-producten ideaal zijn voor badkamers en toiletten heeft alles te maken met het isolerend kunststofschuim dat wordt gekenmerkt door een gesloten celstructuur (van miljoenen cellen) die de opname van water of waterdamp voorkomt. Op die manier blijft het materiaal zelfs onder de meest vochtige omstandigheden nog sterk isolerend. Precies het comfort waarvan je badkamers en toiletten wilt voorzien.

DUURZAME KEUZE

Isoleren met producten van URSA XPS betekent dat je een duurzame keuze maakt, op verschillende gebieden. Om te beginnen omdat het kunststofschuim 100% recyclebaar is, geen schadelijke gassen bevat (zoals CFK of HCFK), niet kan rotten én omdat schimmels de platen niet aantasten. Ook voor insecten en knaagdieren hoef je niet te vrezen, die kunnen zich onmogelijk nestelen in dit kunststofschuim. En dat betekent dus dat je voor jouw klanten een duurzame keuze hebt gemaakt, in de zin dat ze jarenlang profijt hebben van jouw oplossing.  

Slider-ursa.png

HOOG PRESTATIENIVEAU

URSA is een toonaangevende producent van glaswol en geëxtrudeerd polystyreen (XPS), met een uitgebreid assortiment aan thermische en akoestische isolatieproducten voor duurzame isolatieoplossingen. URSA is een hoofdrolspeler op de Europese isolatiemarkt, het vaste adres voor bedrijven en mensen die op zoek zijn naar producten met een hoog prestatieniveau.

Benieuwd naar de mogelijkheden van dit unieke isolatiemateriaal? Vraag ernaar bij jouw Bouwcenter!