Draagkracht voor wandsystemen

MET CALDURAN KALKZANDSTEEN

Heb je ‘torenhoge’ ambities voor jouw project? De stenen, blokken en elementen van Calduran zijn ideaal voor kalkzandsteenwandsystemen. Als specialist en marktleider in kalkzandsteenoplossingen helpt Calduran bij het waarmaken van jouw ambities, door de combinatie van A-kwaliteit-producten met de volledige support van een vakkundig team.

Er zijn vast dagen dat je niet denkt aan kalkzandsteenoplossingen. Daarom even een flitscursus over dit materiaal, dat bij vrijwel ieder bouwproject wordt toegepast, voor met name dragende en niet-dragende wanden. Zandsteen werd ooit, eeuwen geleden, ontdekt als een natuurlijk en betrouwbaar bouwmateriaal en heeft zich ontwikkeld tot het moderne product van tegenwoordig, met vele toepassingen. Het verlijmen van kalkzandsteen is snel, duurzaam en brandveilig. Bovendien zijn kalkzandsteenelementen bouwtechnisch sneller en flexibeler dan traditionele materialen. 

Waarom Calduran Kalkzandsteen?

Een uiterst flexibel en economisch voordelig bouwsysteem; dat zijn de belangrijkste kenmerken van Calduran Kalkzandsteen. Dankzij deze eigenschappen kun je als vakman eenvoudig voldoen aan alle strenge eisen voor geluidsisolatie en brandveiligheid. Calduran levert uiteenlopende kalkzandsteenproducten voor zowel handmatige en machinale verwerking. De bijbehorende producten, zoals (lijm)mortels, ankers en hulpgereedschappen, levert deze fabrikant direct mee. Naast de benodigde materialen kan Calduran ook de montage verzorgen; van het verwerken van de kalkzandsteenproducten tot de montage van de volledige ruwbouw.

 

 

Aan de basis van het bouwproces

Calduran Kalkzandsteen staat met zijn kalkzandsteenproducten letterlijk aan de basis van het bouwproces. Denk bij die producten aan metselblokken, lijmblokken, vellingblokken, hoogbouwelementen, kimblokken en prefab-lateien. De Calduran Kalkzandsteenoplossingen zijn bij uitstek geschikt voor het bouwen van dragende en niet-dragende wanden in woningbouw, appartementsbouw, zorgcentra, scholen, kantoren, bedrijfsgebouwen, openbare en agrarische gebouwen. Bovendien levert dit bedrijf niet alleen de producten voor een economisch en efficiënt bouwproces, maar ook professionele adviezen in alle fasen van het bouwproces.

Draagkracht voor duurzaamheid

Het productieproces van kalkzandsteen heeft zich in de afgelopen eeuw steeds verder ontwikkeld. Niet alleen op bouwtechnisch vlak, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Tenslotte staat het duurzaam en circulair bouwen de komende decennia centraal in de bouwwereld, en dus ook bij Calduran. Als prominente leverancier van – het natuurlijke bouwproduct – kalkzandsteen loopt het bedrijf met een hele reeks van ontwikkelingen en initiatieven voorop in milieubewustzijn, waaronder het verlagen van de milieukosten. Duurzaamheid is daarmee een van de belangrijkste bouwstenen voor Calduran.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Calduran Kalkzandsteen-bouwsystemen voor jouw project? Vraag ernaar bij jouw Bouwcenter-vestiging.