Cembrit PB

Cementgebonden steunplaat als ondergrond voor steenstrips, buitenstuc of keramische tegels

Van oudsher is Nederland een baksteenland, veel ontwerpen worden dan ook uitgevoerd in baksteen. Tegelijkertijd zien we een belangrijke ontwikkeling in bouwend Nederland, namelijk de toepassing van steenstrips.

Alternatieve manieren van bouwen

Er wordt steeds meer gekeken naar alternatieve manieren van bouwen. Door regelgeving, woningnood, te kort aan vakmensen, moet er sneller en efficienter gebouwd worden. Een goed alternatief is werken met steenstrips. Steenstrips zijn tegenwoordig van dusdanige kwaliteit dat er esthetisch en kwalitatief geen verschil meer hoeft te zijn met standaard metselwerk.

Cembrit PB: de steunplaat voor vele toepassingen

Cembrit PB (PermaBase®) is bij uitstek geschikt als drager voor steenstrips. Maar dat niet alleen, deze steunplaat dient ook als ondergrond voor buitenstuc, keramische tegels en natuursteen. Cembrit PB is een lichte, met glasvliesweefsel versterkte bouwplaat op basis van cement met een buitengewone hardheid en hoge weerstand tegen vocht.

Bijkomend voordeel is de afgeronde langskanten, die zijn voorzien van exclusieve EdgeTech® technologie. Dit laat toe schroeven dicht bij de rand aan te brengen, zonder het breken van de kant. Cembrit PB is volledig recyclebaar, voeldoet aan brandklasse A1 en is voorzien van 15 jaar garantie.

Toepassing van steenstrips

De steenstrips dienen verlijmt te worden volgens de richtlijnen van diverse lijm leveranciers. Vraag naar de mogelijkheden bij jouw Bouwcentervestiging.

imageuw0e.png

Toepassing stucwerk

Voor het glad afwerken van cementgebonden traditioneel stuc-/pleisterwerk kunt u diverse stucmortels gebruiken. Vraag naar de mogelijkheden bij jouw Bouwcentervestiging.

5.0 Toepassing Stucwerk.jpg

Zagen/snijden

Cembrit PB is met een geschikt mes eenvoudig in te snijden en vervolgens te breken. Uiteraard kan de plaat ook met een vaste machine of handgereedschap worden verzaagd.

Wil je meer informatie ontvangen? Vraag ernaar bij jouw Bouwcentervestiging en ontvang advies over de toepassing van Cembrit PB voor jouw toekomstige project(en). Ook kun je vrijblijvend een monster ontvangen.