Circulaire scheidingswand van BIA

Tijd is geld. Helemaal in de bouw. Dus wanneer je bent ingeschakeld om een binnenwand te plaatsen, dan wil je natuurlijk wel een snel plaatsbaar systeem van topkwaliteit. De circulaire scheidingswand met Fermacell van BIA, voldoet aan deze eisen. Het totaalsysteem is eenvoudig, demontabel op én af te bouwen, zónder spijkeren of schroeven. Snel, eenvoudig en efficiënt. We vertellen je graag meer over dit handige totaalsysteem: de circulaire scheidingswand met Fermacell van BIA.

Over scheidingswand met Fermacell

De scheidingswand met Fermacell van BIA is gemaakt van gerecycled karton met messing groeven voor snelle verwerking. ,je schuift het systeem snel in elkaar dankzij het Hol- en Dol principe. Er komt dus geen spijker of schroef aan te pas! Het hart bestaat uit verticale, kartonnen kanaalvormen. Handig, want zo werk je bekabeling en leidingen op iedere gewenste plek weg. Ook zorgt de kartonnen kern voor minimale storing op het 4- en 5G netwerk. De scheidingswand kan zowel permanent als tijdelijk geplaatst worden. Wanneer het een blijvende wand betreft, lijm je de panelen eenvoudig aan elkaar met Conlit-Fix® (BIA Systeemwanden lijm). Gaat het om een tijdelijke plaatsing, dan gebruik je S-Clips (schuifclips) om de panelen onderling met elkaar te bevestigen. Voor het verstevigen van de wand, wanneer je bijvoorbeeld een zwaar object wil monteren, schuif je latten tussen de driehoeksstructuur. Stevig genoeg om bijvoorbeeld een wastafel aan vast te hangen. Ben je benieuwd naar hoe je deze scheidingswand snel optrekt? Lees dan de montagehandleiding hier.

Instructievideo 

Afwerkingen en afmetingen

BIA systeemwanden met topbeplating van Fermacell zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen RK Rechte Kant en AK Afgeschuinde Kant en in diverse maatdiktes leverbaar. Een paneel is 600 mm breed en verkrijgbaar in de hoogtes 2600 en 3000 mm. Wil je een afwijkende maat, dan is dit ook mogelijk. BIA werkt met drie kantdiktes: 40, 50 en 80 mm. Wanneer je dit beplakt met gipsplaten, dan krijg je een scheidingswand met een totale diktemaat van 60, 65, 70, 75, 100 en 105 mm.

De voordelen op een rij:

  • Snel een eenvoudig op- en af te bouwen
  • Maakt circulaire (af)bouwen mogelijk
  • Uitstekende brand- en geluidsisolerende eigenschappen
  • Leidingen en bedrading makkelijk weg te werken
  • Minimale storing op 4- en 5G netwerk
  • Eenvoudig te verstevigen met houten latten
  • Verkrijgbaar in diverse afmetingen, kant- en maatdiktes
  • Uitermate geschikt voor de droge afbouw

Scheidingswand met Fermacell bij Bouwcenter

Ben jij op zoek naar een snelle manier van scheidingswanden bouwen? En kies je het liefst voor een duurzaam, circulair product? Dan kun je niet om de scheidingswand met Fermacell van BIA heen. Je trekt in een mum van tijd, door het Hol-en-Dol principe, een ijzersterke wand op waarin je snel en simpel bedrading en leidingen wegwerkt. Geschikt voor zowel renovatie, nieuwbouw als utiliteit. Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit innovatieve product? Kom dan snel langs bij een Bouwcentervestiging bij jou in de buurt. Onze medewerkers geven je graag projectspecifiek advies.