Mapei - Planitop Raso Max

Het zit op de muur, is spierwit en oersterk…

DE NIEUWE PLEISTER PLANITOP RASO MAX!

Voor renovatiewerk en restauraties op zoek naar een hoog belastbare pleister, geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren? Planitop Raso Max is een egalisatie- en uitvlakmortel met een zeer lange opentijd, die je alleen maar hoeft te mengen met water om er een zeer sterk hechtende pleister van te maken. Ideaal voor de echte vakman.

Planitop Raso Max is de nieuwe spierwitte, oersterke wandrenovatie- en gevelpleister van Mapei. In dit blog zoomen we in op de vijf belangrijkste eigenschappen van deze pleistermortel.

  1. Lange verwerkingstijd

De hoogste prioriteit van pleister is een sterke aanhechting op verschillende ondergronden (zie voordeel 4). Of het nu gaat om oud tegelwerk of kunststof-coatings; als vakman kom je in de praktijk nou eenmaal van alles tegen. En op elke situatie wil je graag goed zijn voorbereid, toch? Daarom is het altijd handig en aantrekkelijk om een pleister te gebruiken met een lange verwerkingstijd van het mengsel.

  1. Zeer lange opentijd

Planitop Raso Max is een pleistermortel met een zeer lange opentijd. Met andere woorden, geen stress tussen het aanbrengen van de lijm en de volgende bewerking! Wat een verademing. Hierdoor kun je een ruimte in één keer opzetten en heb je tijd genoeg om pleisterwerk af te reien en netjes vlak te maken. De pleisterlaag is fijn van structuur en aan te brengen in laagdiktes van twee tot tien millimeter.

  1. Waterafstotend en hoog belastbaar

Deze egalisatiepleister is spierwit én waterafstotend. Met als voordeel dat je muren en wanden in sommige gevallen niet eens meer hoeft over te schilderen of te impregneren! Wat een gemak. Deze pleister is bovendien hoog belastbaar en geschikt voor binnen- en buitenmuren. 

 

  1. Voor verschillende soorten ondergronden

Deze zogeheten ‘vezelversterkte’ egalisatie- en uitvlakmortel is geschikt voor het aanbrengen van een pleisterlaag op beton, cementpleisters, draagkrachtige (oude) pleisters- en verflagen, gipsplaten, kwartsverf, kunststof coatings en pleisters met kraseffect. 

  1. Alleen mengen met water voor sterke hechting

Planitop Raso Max is opgebouwd uit luchthardende en hydraulische bindmiddelen, geselecteerd kalksteenzand, speciale additieven en synthetische polymeren. Dankzij deze samenstelling hoef je de mortel alleen maar met water te vermengen, waarna een zeer sterk hechtende pleister ontstaat.

Snel de voordelen van deze wandrenovatie- en gevelpleister in de praktijk brengen? Bij jouw Bouwcenter-vestiging helpen ze je graag!