Snel een binnenmuur bouwen zonder te metselen?

PORISO LIJMEN MET DE PORISO S200

Als vakman van deze tijd wil je duurzaam, constructief veilig en efficiënt bouwen. De keramische binnenmuurstenen van Poriso maken die ambities mogelijk. Met het Poriso lijmsysteem in combinatie met de Poriso S200 kun je zelfs nog sneller en voordeliger bouwen.

De KRACHT VAN KERAMIEK

Goed verborgen achter het stucwerk, bieden keramische binnenmuurstenen van Wienerberger een aantal belangrijke voordelen: uitstekende thermische, geluidsisolerende en brandwerende eigenschappen en de mogelijkheid om écht krimp- en scheurvrij bouwen.

De basisgrondstof van onze keramische binnenmuurstenen is klei, een hernieuwbare, natuurlijke grondstof. Met Poriso kies je voor extra duurzaamheid, omdat de klei van deze binnenmuurstenen wordt gewonnen en verwerkt in eigen land.

Voordeel voor de verwerker

Dankzij de vormvastheid van keramische binnenmuurstenen zijn muurlengtes tot ongeveer zestien meter geen probleem met de Poriso S200. Om die reden kun je bouwfysische dilataties tot een minimum beperken! Bovendien is de Poriso S200 spijkerbaar en is het een super lichtgewicht bouwblok. Daarnaast zorgt de blokhoogte van 200mm ervoor dat je snel hoogtemeters kan maken.

Nog sneller

De snelheid waarmee je kan bouwen wordt versterkt als je met het Poriso lijmsysteem werkt. Dit systeem bestaat uit een speciale lijmmortel, een lijmbak en de Poriso S200. Je hoeft alleen lijmmortel aan te brengen op de lintvoeg met een lijmvoegdikte van slechts 4 mm. De speciale steunkorrels in de lijmmortel zorgen ervoor dat een muur altijd makkelijk waterpas gebouwd kan worden. Een tik op het lijmblok is voldoende om de steunkorrel te laten knappen en het lijmblok eenvoudig in de juiste positie te brengen.

Slider__0004_NL_MKT_PHO_PSH_POR_POS_WAL_Collage Poriso_Porotherm_toebehoren.jpg

Iedereen kan een binnenmuur bouwen met het Poriso lijmsysteem. Je hoeft geen metselaar te zijn! Wil je meer weten over Poriso lijmen met de Poriso S200? Vraag dan bij jouw Bouwcenter-vestiging naar de mogelijkheden!