Schimmelvorming en gassen voorkomen in kruipruimtes

Ventileren van een woning is meer dan alleen het verversen van de lucht in de leefruimtes. Ook de luchtkwaliteit in de kruipruimte is een punt van aandacht. Om te voorkomen dat deze lucht de constructie zal aantasten is het goed om de kruipruimte van ventilatie te voorzien. De VloerVent Cobra zorgt voor goed geventileerde kruipruimtes en is bovendien gemakkelijk te installeren.

Slim als een slang

Vooraf zagen en stellen is niet nodig bij de montage van de VloerVent Cobra. De telescopische koker van dit vloerventilatiesysteem past zich namelijk aan. De ventilatiekoker is zowel verticaal als horizontaal instelbaar. Tijdens het metselen wordt de koker tijdelijk verankerd. Is de juiste hoogte bereikt dan krijgt de VloerVent Cobra zijn permanente positie. Daardoor sluit het rooster altijd perfect aan op het metselwerk.

Slider__0000_Toepassing_VloerVent_Cobra_rond.png

Ronde variant

In de bouw worden meestal ronde uitsparingen gemaakt voor de (vloerventilatie)kokers, vervolgens wordt hier een rechthoekige koker op aangesloten. Dat kan slimmer. Daarom kreeg de VloerVent Cobra – behalve een rechthoekige – ook een ronde variant. Door gebruik te maken van een ronde ventilatiekoker zijn er minder handelingen bij de afwerking nodig; het grote ronde gat hoeft namelijk niet hersteld te worden. En het is eenvoudiger om isolatiewaarden te behouden en een waterdichte afwerking te creëren.

De ronde variant heeft een doorsnede van 75 mm en is voorzien van een kartelrand om een gat in de constructie te maken. Een aparte gatenboor is dus niet nodig. Je draait gewoon de buis met de kartelrand rond. Dat bespaart tijd en bovendien ontstaat automatisch de juiste uitsparing.

 

Ontwikkeld voor de toekomst

De vloerventilatiekoker is ontwikkeld met het oog op het heden en de toekomst. Zo kan het ventilatierooster van de VloerVent Cobra aangepast worden aan de dikte van de gevelafwerking. Daardoor is de Cobra ook geschikt voor optimaal geïsoleerde gevels voorzien van steenstrips. Hiervoor hoef je slechts het rooster op maat te zagen.

Circulair

Daarnaast past de VloerVent Cobra in een circulaire economie waarin steeds meer naar de milieufootprint wordt gekeken. De VloerVent Cobra is vervaardigd uit regranulaat, gerecyclede kunststof.

Denk smart voor je start

Kwaliteit en snelheid verenigen is geen eenvoudige opgave. Dat beseffen we ons terdege bij Ubbink. Ook wij zien hoe groot de werkdruk is, maar je staat er niet alleen voor.

Vanaf de voorbereiding tot de oplevering helpen we je. Met slimme producten, door je van alle informatie te voorzien, met handige montagevideo’s en door checklists aan te bieden.

De montagevideo’s voorzien je van veel bruikbare informatie en tips en is een goede voorbereiding wanneer je een nieuw product van ons gebruikt. Maar ook als je al bekend bent met onze producten raden we je aan om de montagevideo te bekijken. Aantoonbaar vakkundige montage en installatie wordt namelijk steeds belangrijker. Zeker als er straks - na de invoering van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) – een kwaliteitsborger over je schouder meekijkt. Dan moet je namelijk niet alleen aantonen dat het product aan alle eisen voldoet, maar ook de werkzaamheden. Werk je volgens de voorschriften – zoals die zijn uitgelegd in de montagevideo’s – dan lever je aantoonbaar vakwerk.

Wil je meer weten? Vraag ernaar bij jouw dichtsbijzijnde Bouwcenter