Een gezond leefklimaat in huis met FAKRO dakramen

Dakramen van FAKRO zorgen voor een optimale ventilatie en veel natuurlijk daglicht. Dit is belangrijk voor het creëren van een gezond leefklimaat in huis. Dankzij de slimme integratie van het ventilatierooster bovenin het kozijn, wordt het glasoppervlak gemaximaliseerd. Hierdoor ontstaat er een optimale lichtopbrengst, wat onder meer bijdraagt aan meer energie en een goede concentratie.

Goede ventilatie

Hoe beter woningen geïsoleerd worden, hoe belangrijker het wordt om goed te ventileren. Warme lucht bevat namelijk een hoge vochtigheidsgraad. Het is van belang dat deze vochtigheid gedoseerd en structureel wordt afgevoerd, zodat er geen kans is op schimmelvorming in de woonruimte. Naast het afvoeren van warme lucht, is het ook belangrijk om verse lucht binnen te halen. De geïntegreerde V40P ventilatieroosters in FAKRO dakramen zorgen voor een continue regelbare toevoer van verse lucht om een prettig en gezond leefklimaat in huis te creëren. Voor nog meer frisse lucht is er het V60P zelfregulerende ventilatiesysteem dat automatisch de luchtstroom beperkt bij een hogere winddruk. Zo ontstaat er geen tocht in de woonruimte.

Natuurlijk daglicht

Natuurlijk daglicht heeft een grote invloed op onze gezondheid. Door de constructie van FAKRO dakramen komt er een optimale hoeveelheid natuurlijk daglicht binnen in de woonruimte. Het ventilatierooster is verwerkt in het kozijn, waardoor FAKRO dakramen een groter glasoppervlak hebben dan dakramen met een ventilatieklep in het tuimelgedeelte. De handgreep aan de onderzijde van het kozijn zorgt daarbij voor een makkelijke bediening van het FAKRO dakraam. Hierdoor is het mogelijk om het dakraam iets hoger in het dak te plaatsen om nog meer natuurlijk licht binnen te halen. Wordt een dakraam geplaatst op een hoogte die lastig te bereiken is, dan is elektrische bediening een goede oplossing.

Meer weten?

Wil je meer weten? Ga naar jouw Bouwcenter-vestiging. Bekijk hier de dichtstbijzijnde vestiging bij jou in de buurt.