Het platdakraam brengt ‘t mooiste licht naar binnen

Het platdakraam van FAKRO haalt op innovatieve wijze ‘t mooiste licht binnen in elke ruimte onder het platte dak. Het raam kenmerkt zich door het strakke design, veel lichtinval, een buitengewone helderheid en hoge thermo-isolerende waardes. Een ideale oplossing voor toepassing op de aanbouw van een woning.

Strak, hedendaags design

Opvallend aan het ontwerp is de vlakke glasplaat. Deze glasplaat wordt volgens de modernste technieken gelijmd waardoor een hoge duurzaamheid en esthetiek ontstaat. Daarnaast kent dit type beglazing een zeer hoge isolatiewaarde. De opstand is opgebouwd uit geïsoleerde meercellige PVC profielen. Hierdoor is dit raam uitstekend geschikt voor passiefbouw.

blobid5.jpg

Accessoires en elektrische bediening

Het platdakraam is leverbaar in een vaste, handmatige of elektrisch te openen variant en zelfs in een beloopbare variant met extra versterkt glas. Het elektrische platdakraam is standaard voorzien van een regensensor. Wel zo handig als het ineens gaat regenen. Het platdakraam is gemakkelijk uit te breiden met binnen- en buitenzonwering.

Om de montage op het platte dak nog sneller en gemakkelijker te maken, levert FAKRO ook een bijpassend EPDM-installatiemanchet. Dit manchet is op maat gemaakt voor het platdakraam en garandeert een uitstekende verbinding op de meest voorkomende platte daken.

Toepassing

FAKRO vindt een goede woonbeleving, comfort en duurzaamheid van woningen belangrijk en inspireert mensen graag hoe zij de mogelijkheden van daglicht in huis kunnen vergroten. Pas bijvoorbeeld het platdakraam toe op de aanbouw en haal daarmee ‘t mooiste licht binnen in de aanbouw én in de ruimte achter de aanbouw.

Of creëer een dakterras op het platte dak met daglicht voor de ruimte eronder en dat zonder belemmering van de vrije doorloopruimte dankzij het beloopbare platdakraam. Zo wordt de totale woonoppervlakte van een woning vergroot en ontstaat er een extra bron van natuurlijk daglicht voor de ruimte onder het dakterras.

Wil je meer weten? Vraag een medewerker bij jouw Bouwcenter om hulp.