Wakaflex

De beste dakaansluiting zónder lood

HET DAK OP MET WAKAFLEX

Op zoek naar een strakke dakaansluiting, waar de wind geen vat op krijgt? Wakaflex (van BMI Monier) is een lood-vervangende afdichtingsband voor opgaand metselwerk, kozijnen, schoorstenen en dakkapellen.

Geen enkel ander alternatief voor loden dakaansluitingen is zo snel te verwerken en zo duurzaam als dit product. Waarom Wakaflex de absolute nummer 1 is in lood-vervangende dakaansluitingen, weet je na het lezen van dit blog. 

Perfect alternatief

Kenmerkend voor deze universeel lood-vervangend afdichtingsband – met twintig (!) jaar garantie – zijn de uitstekende afdichtingseigenschappen en de extreme duurzaamheid. Met als resultaat een strakke aansluiting op de dakpannen. Wakaflex® biedt hiermee een perfect alternatief voor aansluitingen met traditionele materialen. Bovendien is het ook mogelijk deze afdichtingsband in te metselen in loketten en schoorstenen.

Wat zijn concreet de eigenschappen die van Wakaflex® de ideale dakaansluiting maken?

1. Vormvast en weerbestendig

Het materiaal blijft altijd strak aangesloten, in alle richtingen. Daarom hebben wind en vocht geen kans om tussen aansluiting en dakpannen te komen. Dit heeft alles te maken met de spanningsvrije metalen wapening, die doorloopt tot aan de randen. Bijkomend voordeel is dat Wakaflex® in beide richtingen rekbaar is, tot 50% in de lengte en tot 15% in de breedte! Afhankelijk van de rollengte kun je bovendien tot tien meter uit één stuk trekken.

2. Perfecte bescherming

Over rekbaarheid gesproken: Wakaflex® vormt zich op alle plaatsen naar de ondergrond. Die goede aanvorming wordt mogelijk gemaakt door de uiterst kwalitatief hoogwaardige, spanningsvrije en buigzame aluminium wapening. De extra butyl-kleefstroken aan de randen maken het verwerken bovendien makkelijker én garanderen de eerste hechting. Die twee zelfklevende hechtranden zorgen voor een perfecte bescherming – tot aan de randen – tegen regen, sneeuw en stof. Wakaflex® garandeert zo een verbeterde en langdurige weerstand tegen zowel uv-straling als grote temperatuurschommelingen.

3. Verhitten, lassen en plakken niet nodig

Op de plekken waar je Wakaflex® overlappend aanbrengt, treedt ‘vulkanisatie’ op. Met andere woorden: het materiaal vormt één geheel met de aansluitstrook op de dakpannen.

En dat betekent een overlap die 100% waterdicht is, ook onder belasting. Dat betekent ook dat je geen verhittings-, las- of plakmiddelen meer nodig hebt. Wakaflex® is verkrijgbaar in drie uiterst stabiele kleuren, in de zin dat de aansluitingen jarenlang mooi blijven en niet uitlogen.

4. Alleen schaar en roller nodig

Met Wakaflex® ben je zo’n 30% tot 50% sneller klaar dan wanneer je traditionele dak-materialen gebruikt. Er komt bovendien geen speciaal gereedschap bij kijken om dit klusje te klaren. Sterker nog, je hebt genoeg aan een schaar en roller. En je kunt makkelijk met je eigen hand de vorm aanbrengen.

5. 100% recyclebaar en geen giftige stoffen

Naast de twee butyl-kleefstroken aan de onderkant, bestaat het materiaal van de afdichting uit

PIB (polyisobutyleen), met een ondergrond van geanodiseerd – spanningsvrij – aluminium gaas. PIB is onschadelijk voor het milieu, 100% recyclebaar en bevat géén giftige stoffen.

Topkwaliteit voor de lange termijn

Wakaflex is een product van BMI Monier. Deze producent levert met haar dakpannen en toebehoren altijd de beste kwaliteit. Alle producten voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Zowel de grondstoffen als de eindproducten worden op zeer regelmatige basis uitvoerig getest en gecontroleerd. Met andere woorden, kiezen voor producten van dit merk, betekent kiezen voor zowel kwaliteit en efficiëntie als voor ecologie en economie.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Wakaflex®? Vraag ernaar bij jouw Bouwcenter-vestiging. Bekijk hier de dichtstbijzijnde vestiging.