Dakrenovatie met IKO

Voor een duurzame waardevermeerdering van de bestaande bouw

IKO is een toonaangevend producent van dakbedekkingsmaterialen, vloeibare waterdichting en isolatie. Met meer dan 30 fabrieken en 4500 werknemers wereldwijd is IKO een speler van wereldformaat in dit marktsegment.

Dit wist je waarschijnlijk al wel. Maar bij IKO is het de dagelijkse missie om naast duurzame en ecologisch verantwoorde waterdichtings- en isolatie-totaaloplossingen te ontwikkelen, de klant zoveel mogelijk te ontzorgen.

Jouw merk voor nieuwbouw én renovatie

Zo biedt IKO BV als enige producent complete dakopbouw-totaaloplossingen voor zowel je nieuwbouw- als voor je renovatieprojecten. Bij IKO heb je één aanspreekpunt met alle kennis en ervaring voor een advies op maat.

Na-isoleren, zonnepanelen en dakbegroening

Wanneer je renoveert met dakoplossingen van IKO, verleng je niet alleen de levensduur van het bestaande gebouw, maar je zorgt er tevens voor dat het gebouw weer helemaal klaar is voor de toekomst. Met materialen van IKO kun je de milieu- en energieprestaties die de komende decennia van een gebouw verwacht mogen worden halen. Met een lambdawaarde van 0,022 W/(m.K.) zijn IKO enertherm PIR isolatieplaten met een ALU cachering aanzienlijk dunner dan andere isolatiematerialen. De vaak beperkte ruimte bij het renoveren en na-isoleren van het dak kan hiermee optimaal worden benut.

Zonnepanelen laten plaatsen op de dakconstructie? Geen probleem! De IKO materialen voldoen aan alle geldende normen op het gebied van brandveiligheid. Neem contact op indien je meer informatie wenst over de juiste dakopbouw of regelgeving bij zonnepanelen.

Toch liever groen op het gerenoveerde dak? Ook daar kun je met IKO materialen op voorbereid zijn. Met een stevige, compacte dakopbouw van IKO dampscherm tot PIR isolatie tot aan een wortelwerende IKO toplaag, ben je verzekerd van een kwalitatief goed groendak. Neem contact op indien je meer informatie wenst over de juiste dakopbouw voor jouw groendak.

Overlagen

Is uitsluitend een overlaging van de bestaande dakbedekking gewenst? Ook dat is prima mogelijk met de bitumen dakmaterialen van IKO. Met deze relatief eenvoudige oplossing is de levensduur van jouw dak zomaar met vele jaren verlengd. Ingewikkelde dakdetails, moeilijk bereikbare plaatsen voorzie je het makkelijkst van een nieuwe waterdichting met vloeibare toepassingen van IKO zoals IKO hybritech MS detail.

Wil je toch nog meer informatie over de mogelijkheden met producten en services van IKO? Bezoek dan snel een Bouwcenter bij jou in de buurt of kijk op de website van IKO.