FAKRO - Innovatiekracht in circulaire bouwoplossingen

In de Nederlandse woningbouw leeft het besef dat we bij het bouwen en renoveren van woningen en wooncomplexen moeten kiezen voor een nieuwe, duurzame aanpak. Dit vraagt om een andere manier van denken en doen. Circulair bouwen is hierbij essentieel. FAKRO zet daarom zijn innovatiekracht in om duurzame daglichtoplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan de gewenste kringloop van grondstoffen en materialen.

Het doel is dat in 2050 zoveel mogelijk van de gebouwde omgeving in Nederland circulair is. Dit houdt in dat bij de bouw en renovatie van gebouwen straks alle materialen herbruikbaar moeten zijn. En dat we voor de productie van materialen geen fossiele energiebronnen meer gebruiken. FAKRO wil samen met professionals een wezenlijke bijdrage leveren aan deze maatschappelijke opgave. En heeft hiervoor een aantal daglichtoplossingen ontwikkeld.

FAKRO Life Cycle Service

Dé totaaloplossing voor duurzame, projectmatige vervanging van minimaal 50 dakramen. Gericht op de verduurzaming van bestaande woningen of voor de bouw van nieuwe, duurzame woningen. Zo worden de professionals volledig ontzorgd en neemt FAKRO de totale regie en verantwoordelijkheid tijdens het proces. Bij circulair bouwen is ketensamenwerking cruciaal en daarom is FAKRO verschillende partnerships aangegaan met bijvoorbeeld Bouwcenter. Een zorgvuldig geselecteerd netwerk van gespecialiseerde bedrijven verzorgt de (de)montage van onze dakramen. Op het gebied van voorraadbeheer, logistiek, levering, inname van gedemonteerde materialen én de recycling ervan werkt FAKRO met partners Bouwcenter en Remondis Afval & Recycling.

Prefab Inbouw Optimalisatie

Deze unieke oplossing is ideaal voor de Prefab industrie en zorgt voor een directe, milieubewuste en tijdbesparende verwerking van FAKRO dakramen. FAKRO levert de dakramen zo aan dat de Prefab bouwer deze direct kan verwerken. Dit scheelt niet alleen inbouwtijd. Het vermindert ook de hoeveelheid verpakking, het aantal handelingen en de belasting voor medewerkers. Montagehoeken zijn voorgemonteerd en de afdichtingsband is al in de sponning aangebracht. Hierdoor is het eenvoudig te plaatsen. Dit scheelt montagetijd en verkleint de foutmarge.

Dakraamintegratie in pv-daken

Steeds meer gebouwen in Nederland krijgen een pv-dak. FAKRO combineert energiebesparende oplossingen op het dak met een gezond binnenklimaat onder het dak. Dankzij speciale gootstukken zijn FAKRO dakramen eenvoudig te integreren in elk type pv-dak. De gootstukken zorgen voor een naadloze en waterdichte verbinding tussen indak pv-systemen en FAKRO dakramen. Hierdoor is het mogelijk om op elke gewenste plek een dakraam toe te passen. De oplossing is makkelijk te integreren in nieuwbouw of in een bestaande situatie.

’t mooiste licht van vandaag én morgen

FAKRO gelooft in de kracht van de zon als gratis en schone bron van licht en energie. En wil met zijn daglichtoplossingen ’t mooiste licht in huis creëren. Vandaag én morgen. FAKRO dakramen zijn daarom gemaakt van de beste, meest duurzame materialen en zijn bovendien optimaal recyclebaar. Slim sluitwerk en een minimum aan draaiende delen beperken bovendien het gebruik van grondstoffen. Ook in de productieprocessen streeft FAKRO naar zo min mogelijk afval. En richt zich op een steeds duurzamere energievoorziening, hergebruik van materialen en duurzame verpakkingen. Met uitgekiende logistiek en transport wil FAKRO het milieu zo min mogelijk belasten.

Meer weten?

Ben jij op zoek naar een betaalbare, circulaire totaaloplossing voor dakramen? En wil je daarbij geheel ontzorgt worden: van levering tot onderhoud? Dan kun je niet om FAKRO heen! Als officiële dealer vertellen we je graag alles over de mogelijkheden voor jouw specifieke project. Bezoek daarom snel een Bouwcentervestiging bij jou in de buurt voor meer informatie.