JET BIK lichtkoepel inbraakwerend

Staat jouw vakantie voor de deur of wil je gewoon eens lekker een avond uit? Dan is het wel zo'n prettig idee als je huis optimaal beschermd is tegen ongenodigde gasten. Het kán, nu ook met een JET BIK inbraakwerende lichtkoepel! Deze koepel voldoet aan alle eisen ten aanzien van inbraakwerendheid. Om bewoners die zekerheid te geven en de bouwbranche handvatten te geven, is een Bouwbesluit en het PKVW in het leven geroepen.

Bouwbesluit

Gevel- en dakramen moeten voldoen aan weerstandsklasse 2 (volgens NEN 5096), wanneer deze bereikbaar zijn. Onder bereikbaar wordt verstaan:

- gevel- of dakelementen tot een hoogte van 5,5 m.

- hoger gelegen mogeijkheden als er op de begane grond een opklim mogelijkheid is tot 3,5 m hoog (zoals bijvoorbeeld een uitbouw of luifel) en die plek dan weer een opklim mogelijkheid heeft < 2,4 m.

 

Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) ben je ervan verzekerd dat jouw woning voldoende is beveiligd. En daarnaast gaat dit keurmerk verder dan een bouwbesluit. Zo beschouwt het PKVW dak- en gevelelementen ook als bereikbaar als ze via een bepaalde constructie benaderd kunnen worden.

De JET BIK inbraakwerende lichtkoepel

Met een JET BIK lichtkoepel zorg je voor aangenaam lichtinval, leefklimaat én veiligheid. De koepel is standaard uitgevoerd in polycarbonaat en leverbaar van twee- tot vierwandig in helder en opaal. De BIK lichtkoepel Inbraakwerend is alleen te bestellen als combinatie, dus met lichtkoepel en geïsoleerde rechte opstand en voldoet aan alle laatste eisen in het Bouwbestand. Wél zo veilig.

Met een JET BIK lichtkoepel zorg je voor aangenaam lichtinval, leefklimaat én veiligheid.

De voordelen van een JET BIK lichtkoepel

Lichtkoepels zijn breed toepasbaar voor een plak dak en zijn een aanwinst voor bijvoorbeeld scholen, zorginstellingen en woningen. BIK lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maatvoeringen en zijn gemaakt van hoogwaardig, duurzaam kunststof. Rond, vierkant, bolvormig, pyramide en zelfs half hoog; voor ieder wat wils. En kies je voor de inbraakwerende collectie van JET BIK, dan kies je voor optimale zekerheid. Daarom kent de collectie een grote range aan lichtkoepels, die voldoen aan de strengste veiligheidseisen. 

Productspecificaties JET BIK inbraakwerende lichtkoepels

Wil je meer weten over de toepasbaarheid van JET BIK lichtkoepels, technische gegevens inzien of de kenmerken doornemen? Dat kan! Download dan nu de JET BIK productsheet.

Terug naar blogs