Unidek Aero: alles-in-1 dakelement

Unidek Aero is het ideale constructieve dakelement voor vrijstaande of geschakelde nieuwbouwwoningen; volledig Bouwbesluit-proof op álle vlakken. 

De unieke opbouw zorgt voor de volgende voordelen ten opzichte van vergelijkbare dakelementen: 

- snellere verwerking dankzij zelfborende schroeven
- grotere overspanningen zónder tussengording(en) mogelijk
- met geïntegreerde verstijvers als het nieuwe randhout
- een betere geluidsisolatie en thermische dakisolatie

EPC-verlaging

Vanaf 2020 moeten alle nieuwbouwwoningen bijna energieneutraal gebouwd worden (BENG). In aanloop ernaartoe is de EPC-eis aangescherpt. Slimme ontwerpen, goede materialen en een hoogwaardige uitvoering liggen hieraan ten grondslag. Met het gebruik van Unidek Aero hoeft de ontwerper minder maatregelen te nemen bij het reduceren van de EPC. Unidek Aero biedt een uitstekende luchtdichtheid, minder koudebruggen en is een duurzame keuze (DUBOkeur®). Met de doorberekende details voor Unidek Aero behoren standaard forfaitaire waarden tot de verleden tijd, zodat de EPC-prestatie makkelijk behaald wordt. 

Unidek Aero: eenvoudige montage

Een Unidek Aero dakelement monteer je eenvoudig. De speciale zelfborende schroeven zorgen voor een snelle verwerking en de schroefmethode voorkomt daarnaast het risico op het kapotslaan van de dakelementen. Het aantal bevestigingspunten is met ruim 50% gereduceerd ten opzichte van traditionele bevestiging met haaknagels en houtdraadbouten. De combinatie van geïntegreerde verstijvers aan de randen, het stootongevoelige plaatmateriaal, EPS Platinum isolatiemateriaal en de gipskartonplaat maken de Unidek Aero dakpanelen zeer sterk. Mede dankzij de geïntegreerde verstijvers, ook wel ‘het nieuwe randhout’ genoemd, worden grote overspanningen gerealiseerd. Dankzij haar unieke eigenschappen is Unidek Aero een stootvaste, beloopbare dakisolatieplaat, makkelijk te kantelen zonder risico op beschadiging.

Toepassingsgebied Unidek Aero dakelement

Een Unidek Aero dakelement is toepasbaar voor vrijstaande én geschakelde woningbouw met verschillende soorten dakbedekking, waaronder betonnen pannen, keramische pannen, leien, etc. Ten behoeve van natuur- en kunstriet is Unidek Aero Riet ontwikkeld. 

Opbouw Unidek Aero dakelement

Unidek Aero is een isolerend alles in-1 dakelement met een kern van EPS Platinum, brandvertragend gemodificeerd volgens NEN 6056/6066, voorzien van 4 geïntegreerde verstijvers van 19 mm hoog en 45 mm breed. De buitenzijde is voorzien van een 3 mm spaanplaat met groene folie en ruitmotief en 3 tengels van 20 mm hoog en 30 mm breed. De binnenzijde is voorzien van een 12 mm gipskartonplaat, die tussen 2 verstijvers is aangebracht. Afgewerkt met een 3 mm spaanplaat voorzien van een witte zichtzijde. Unidek Aero is beschikbaar in de varianten Rc 3.5 t/m Rc 10.0.

Unidek Aero dakelement bij Bouwcenter 

Ben jij op zoek naar een constructief isolerend alles-in-1 dakelement? Volledig Bouwbesluit-proof en gemakkelijk te monteren? Kies dan voor een Unidek Aero dakelement, verkrijgbaar bij Bouwcenter. Wij adviseren je graag over de vele mogelijkheden. Onze medewerkers staan voor je klaar. Neem contact op met een dichtsbijzijnde Bouwcentervestiging voor meer informatie.

Terug naar blogs

Vraag meer informatie aan

Neem contact op met jouw Bouwcenter om hier meer over te weten te komen.

Neem contact op