Dakelement voor snelle en effectieve isolatie

Bij veel oudere huizen rijst de energierekening de (dak)pan uit. Een van de eerste prioriteiten bij dakrenovaties is dan ook een effectieve isolatie. De vernieuwde Unidek Reno Dekfolie zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor een hoog thermisch comfort.

Voor jou als vakman is dit bovendien een dakelement dat je snel kunt monteren en qua werk geen aanslag is op je eigen gestel. Unidek Reno Dekfolie is namelijk een stevig, maar lichtgewicht dakelement voor elk dakbeschot. In dit blog zoomen we in op de vier grootste voordelen van dit product.

1. Gebruiksvriendelijk

Unidek Reno Dekfolie is geschikt voor elk bestaand dakbeschot, met of zonder tengels. En je legt het makkelijk over reeds aanwezige dakelementen heen. Om de Unidek Reno Dekfolie te monteren, hoef je alleen maar de pannen en panlatten te verwijderen. De groene folie biedt bovendien extra grip, zodat je makkelijk over de dakelementen heen kunt lopen. Omdat deze elementen zo licht zijn, kun je ze ook makkelijk zelf leggen én monteren, mede dankzij de zelfborende schroeven.

Dat het element zo stevig, licht van gewicht en snel te monteren is, betekent voor jou als vakman minder zware arbeid, meer tijdswinst én minder afval.

2. Efficiënt

Je kunt de elementen op lengte aangeleverd krijgen en, als je wilt, inclusief nokafschuining. Zo kun je op de locatie meteen aan het werk, want je verliest geen tijd met passen, meten en zagen. Een ander handigheidje is dat het gootdetail is afgestemd op de standaard verkrijgbare houtmaten (45 x 45 mm of 45 x 70 mm) die als afschuifregel fungeren. De bijbehorende schroeven en Aerosafe-foam garanderen een betrouwbaar eindresultaat. Over die schroeven: een afschuifregel vangt de afschuifkrachten op, zodat je per onderliggende gording of muurplaat slechts twee schroeven nodig hebt. Dat is 30% minder schroeven dan bij de standaardoplossingen met drie tengels.

Ook handig om te weten: met de Unidek Overstekbeugel kun je snel en efficiënt een constructief sterke overstek maken aan de dakvoet van woningen. Die overstekbeugel kun je combineren met Unidek Reno Dekfolie-dakelementen en toepassen bij alle Rc-waardes. Dankzij een slimme constructie, in combinatie met een gootplank, is het mogelijk om het overstek normaal te belasten en eroverheen te lopen.

 

3. Comfort

De Unidek Reno Dekfolie-elementen zijn leverbaar tot en met Rc-waarde 8.0. Vandaar dat bewoners kunnen rekenen op een hoog thermisch comfort en een lagere energierekening. Hoe dat mogelijk is? Aan de buitenkant van het element zit een waterkerende damp-open groene folie. Voor een perfecte hechting zijn beide lange zijdes voorzien van een plakstrip. De folie-overlap zorgt voor de naadafdichting.

4. Service

Bewoners ondervinden geen overlast van de werkzaamheden en hoeven hun zolders niet leeg te ruimen. De renovatie van het dak vindt plaats aan de buitenkant van de woning, zodat de mensen binnen geen overlast ervaren. Om voortvarend met Unidek Reno Dekfolie van start te gaan, ondersteunt de leverancier jou als vakman graag met een gratis demonstratie op locatie.

Meer weten over wat deze constructieve houten systemen kunnen betekenen voor jouw renovatieproject? Vraag ernaar in jouw Bouwcenter-vestiging.

Montagevideo

Bekijk hieronder de verwerkingsvideo van Unidek Reno dekfolie!