Koepel gebogen glas

Zorgen voor daglicht en frisse lucht onder een plat dak met hoogwaardige kwaliteit, dat kan met de lichtkoepels van VELUX. VELUX ontwikkelde een aantal jaar geleden de nieuwe standaard voor lichtkoepels. Het ontwerpconcept heeft een zeer hoge isolatiewaarde wat wordt gerealiseerd door de hybride opbouw met aan de binnenzijde een glaselement van hoogrendementbeglazing, isolatie in het kozijn en aan de buitenzijde een polycarbonaat of acrylaat koepel of glasplaat. 

Hoge kwaliteit en innovatief design

De VELUX lichtkoepel met het innovatieve CurveTech™ design, de koepel gebogen glas, is het nieuwste product in deze lijn. “Deze lichtkoepel is een mijlpaal voor de plat dak-markt, zegt Jolanda de Gooijer, product group manager bij VELUX Nederland. “Dankzij het gebogen ontwerp wordt regen van het glas afgevoerd, waardoor de lichtkoepel geschikt is voor volledig platte daken.”

Deze lichtkoepel past dankzij het gebogen ontwerp zelfs op platte daken  

Het design van de koepel gebogen glas is onlangs bekroond met een prestigieuze Archiproducts Design Award in de categorie ‘building shell’. Het opvallende en vernieuwende design heeft daarmee internationale erkenning gekregen. De VELUX innovatie sleepte eerder ook een German Design award in de wacht in de categorie “Excellent Product Design / Building & Elements. “We zijn heel blij en trots dat de koepel gebogen glas deze internationale designprijs heeft gewonnen. Deze waardering is voor ons een kers op de taart van deze prachtige oplossing,” aldus De Gooijer.

Geluidreducerend en inbraakwerend

Het elegante design van de koepel gebogen glas sluit naadloos aan op het dak en heeft net als de ander VELUX lichtkoepels een veel hogere energie-efficiëntie en regengeluidreductie dan de meeste andere plat dak producten. De VELUX lichtkoepels voldeden als eerste aan weerstandsklasse 2, waarmee ze in aanmerking komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen® (PKVW®). Hiermee voldoen ze aan het Bouwbesluit 2018.

Eenvoudige installatie

De VELUX lichtkoepels zijn tevens ontworpen om snel en eenvoudig te kunnen installeren. Dit is cruciaal om binnen de markt van lichtkoepels voor platte daken de status van preferred supplier te bereiken. En dat was het doel dat VELUX zichzelf had gesteld.

Naast een ongeëvenaarde hoeveelheid daglicht zorgt de elektrische variant van de lichtkoepels voor goede ventilatie. In het ontwerp is ook rekening gehouden met de mogelijkheid om eenvoudig raamdecoratie toe te passen. Door zonwering en verduisterende plisségordijnen toe te voegen kan in een handomdraai een prettig binnenklimaat worden gecreëerd. 

VELUX lichtkoepels bij Bouwcenter

Wil jij meer weten over de vele voordelen van de VELUX lichtkoepels? Bijvoorbeeld omdat je jouw platte dak wilt voorzien van een prijswinnende lichtkoepel? Dan ben je bij Bouwcenter aan het juiste adres! Wij verkopen een breed VELUX assortiment: van lichtkoepels, dakramen, elektrische bediendingssytemen, raamdecoratie en zonwering. Bezoek snel een dichtsbijzijnde Bouwcentervestiging en laat je informeren over de vele mogelijkheden. 

Terug naar blogs