Makkelijk een dakrand of dakkapel renoveren?

Ben je bezig met een dakrenovatie? Boeiboorden, dakranden of dakkapellen? Met de gevelpanelen van Rockpanel Uni geef je elke dakrandtoepassing gemakkelijk en snel een frisse, hoogwaardige uitstraling. Deze gevelpanelen zijn makkelijk te installeren, hebben een lange levensduur én minimaal onderhoud nodig. De Rockpanel Uni is beschikbaar in 6 RAL-kleuren, waardoor ze altijd perfect passen bij andere bouwmaterialen. Makkelijk op maat te zagen en te monteren, zelfs bij renovatiewerken.

Bespaar op sloopkosten

Bij het vervangen van boeiboorden, dakranden en dakkapellen kunnen Rockpanel platen prima over oude, niet rotte boeiboorden of platen geplaatst worden, én dat zonder ventilatie. De platen zijn namelijk dampdoorlatend en kunnen daardoor ongeventileerd worden toegepast. Ook bij puivullingen kunnen de platen ongeventileerd worden toegepast waardoor de spouwruimte maximaal benut kan worden voor isolatie. Daarbij kunnen de panelen in alle richtingen worden geplaatst, waardoor plaatafval en plaatsingsfouten worden geminimaliseerd. De reststukken kunnen worden hergebruikt.

Dakrand zonder voeg?

Liever geen voeg tussen de platen? Afhankelijk van de bestaande of nieuwe achterconstructie, kunnen ze koud tegen elkaar geplaatst worden, doordat de panelen niet krimpen of uitzetten. Zo vormen naden of verbindingsprofielen geen hinderlijke onderbreking en kan er een strakke dakrand worden gemaakt. Ook kan de plaat op de bouwplaats licht gebogen worden naar de vorm van de bestaande constructie.

Nagelen of schroeven

Rockpanel plaatmateriaal kan op verschillende manieren bevestigd worden, waaronder schroeven maar ook met nagels.  Verkrijgbaar in bijpassende RAL kleuren zijn de nagels nauwelijks zichtbaar en daarnaast zeer snel te bevestigen. Installeer de panelen zonder voorboren direct op locatie, zo bespaar je op boorkosten.

Detailleren op de bouwplaats

De plaat is makkelijk te detailleren op de bouwplaats met standaard gereedschap. Zo vormen ze de ideale renovatie platen om ter plaatse lastige hoeken in te zagen. De snelle verwerkingstijd maakt Rockpanel dan ook een bijzonder kostenefficiënte oplossing.

Plaatafmetingen

Rockpanel Uni ligt op voorraad bij de Bouwcenter filialen en komt standaard in de afmetingen 3050 x 1200 mm (lxb) in plaatdikte 6 mm.

Slider_Rockpanel4.png

Meer weten over de voordelen van Rockpanel gevelbekleding bij renovaties? De specialisten bij jouw Bouwcenter helpen je graag!