Uit je pan met BMI Monier

De typisch Hollandse dakpan is niet uit onze straten weg te denken. Met zijn lichte golving creëert de ‘Verbeterde Holle’ (VH) een vertrouwd dakbeeld. Een rustige en harmonische uitstraling. Niets meer aan doen. Maar natuurlijk kun je wel spelen met de kleuren.  

Daarom heeft BMI Monier nieuwe varianten op de stoere - en in de bouw zo gewilde - kleuren grijs en zwart. In dit blog delen we die nieuwste kleuren én de bijkomende voordelen van die dakpannen.

De Verbeterde Holle

De VH-Variabel is de Verbeterde Holle. Al jaren een ‘hardloper’, wat natuurlijk alles te maken heeft met de bescheiden, stijlvolle uitstraling van dit type dakpan. De VH-Variabel heeft een karakteristieke ‘V’-vormige extra watergeleiding. Maar met het model kiezen alléén, ben je er nog niet: BMI Monier biedt de Verbeterde Holle aan in een royale hoeveelheid kleuren en afwerkingen; van natuurrood op een rode scherf tot gitzwart glanzend verglaasd op een mangaan ingekleurde scherf. Ook verglaasde en gesmoorde scherfvarianten zijn leverbaar.

Originele Tuile du Nord dakpan nu in antraciet

Deze klassieke Hollandse dakpan is een veel toegepaste dakpan in het Nederlandse dakenlandschap. De originele Tuile du Nord wordt nog steeds op ambachtelijke wijze gemaakt. Nieuw is dat deze topkwaliteit dakpan nu ook leverbaar is met een antraciet engobelaag. Een prachtig egale kleurbeleving, die jarenlang behouden blijft. De populaire kleur kan uitstekend ingezet worden voor de renovatie van bijvoorbeeld blauw gesmoorde Tuile du Nord daken. Ook de Grote Romaanse en Kruispan zijn nu leverbaar in de kleur antraciet engobe.

Twee nieuwe kleuren

En nu introduceert de dakpannenleverancier twee nieuwe kleuren, varianten op de stoere kleuren grijs en zwart. Populaire kleuren in de bouw, en voor daken. Vanuit die gedachte heeft BMI Monier voor de typisch Hollandse dakpan VH-Variabel de kleuren grafietgrijs en edelzwart vol donker ontwikkeld. Met als opvallend detail dat bij dakdoorbrekingen en kilgoot de zaagsnedes vrijwel niet zichtbaar zijn. Dat komt door de donkere body, waardoor een strak en effen dakbeeld ontstaat.

Beste kwaliteit, strengste normen

De Verbeterde Holle is een product van BMI Monier. Met haar dakpannen en toebehoren levert deze producent altijd de beste kwaliteit. Met producten die zonder uitzondering voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Dit betekent dat niet alleen de eindproducten, maar ook de grondstoffen op zeer regelmatige basis (en uitvoerig!) worden getest en gecontroleerd. Met als resultaat dat jij als vakman kiest voor kwaliteit, efficiëntie, economie én ecologie.   

Meer weten over de dakpannen van BMI Monier? Vraag ernaar in jouw Bouwcenter-vestiging!