Realisatie Villa Spaendonck i.s.m. Kingspan Unidek

Aannemer      Bouwbedrijf Van Bussel - Helmond
Architect Van de Ven Architekten - Helmond
Ontwikkelaar SDK Vastgoed
Bouwcenter  Bouwcenter Helmondse bouwmaterialen
Omvang Realisatie villa 
Uitvoerdatum 2016 - 2018
Leverancier  Kingspan Unidek

Realisatie Villa Spaendonck

Op een idyllische groene plek in Helmond staat Villa Spaendonck. Een statig pand dat bestaat uit 6 appartementen en 1 penthouse. Sterk geïnspireerd op de fraaie Engelse landhuisstijl. Een prachtig project, dat vele uitdagingen kende. Bijvoorbeeld de dakisolatie. Kingspan Unidek bleek de juiste partner op isolatiegebied. Wij vroegen een aantal betrokkenen uit het projectteam over het bouwproces, de knelpunten én de succesfactoren.

Over Villa Spaendonck

Villa Spaendonck is ontworpen door Van de Ven Architekten, een gerenommeerd Helmonds architectenbureau. De villa is getekend naar Engelse stijl, voorzien van hoge kappen, schoorstenen, sierlijke erkers en dakkapellen. Beeldbepalende stijlelementen dus. ‘Eén ding was zeker. Er mocht geen afbreuk worden gedaan aan het landelijke karakter. Details, dáár draait het om in dit project. Belangrijk om alles maattechnisch goed uit te werken. Helemaal bij het dak, met zijn aanwezige schoorstenen, dakplaten en kepers”, aldus Peter Sleegers van Bouwbedrijf Van Bussel. “Kingspan Unidek heeft ons hier uitstekend bij geholpen. De beste partij als het gaat om voorbereiding, uitwerking én natuurlijk prettig verwerkbaar isolatiemateriaal.”

Het voorbereiden en uitwerken van een complex isolatieproject. Dáár ligt de kracht van Kingspan Unidek

Complexe kap met afwijkende details

“De kap, dát was een uitdaging. Hier zit flink wat rekenwerk in. Houdt de kleine dakopstand het enorme dak wel, welk formaat dakelement gebruiken we, vragen die je in de voorbereidende fase beantwoordt”, aldus Area Sales Manager Bart Vink van Kingspan Unidek. Maar dit was zeker niet alles. “Alle gordingen moesten aan de onderkant van de dakkapellen worden weggewerkt tussen de dakplaten. Met het Unidek Aero Dakraamkozijn, een inbouw voor dakvensters, hebben we van een standaardoplossing maatwerk gemaakt. Daarnaast maakte onze standaard kunststof afdekprofiel de kap in één klap luchtdicht. Razendsnel en gemakkelijk, dus uiteindelijk ook makkelijker en goedkoper.”

De afwerking

Onder de gehele kap moest een gipsplafond komen als afwerking. Daarom is door Kingspan Unidek het Unidek RenoAero dakelement geadviseerd. Het gipsplafond neemt dan de werking van de gipsplaat over die normaliter in het Unidek Aero dakelement verwerkt is. De dakelementen zijn voorzien van een regelwerk voor de bevestiging van gipsplaten. Extra belasting, zou je denken. “Geen enkel probleem. De Unidek dakelementen zijn behoorlijk stijf. Makkelijk verwerkbaar dus ook. Daarnaast adviseerden wij ook nog eens een goedkoper dakelement. Puur, omdat de gipsplaat alle brand- en geluidsclassificaties dekt. Hierdoor verminderden de kosten, zonder dat dit ten koste ging van de kwaliteit”, aldus Bart.

Succesfactoren van dit project

Een goede voorbereiding én een hecht bouwteam. Dat lijkt een gouden combinatie in dit soort uitdagende projecten. “Zeker”, beaamd Peter. “We werken bijvoorbeeld al 30 jaar samen Bouwcenter Helmondse Bouwmaterialen. Zij weten precies wat onze wensen en eisen zijn. Kingspan Unidek vulde dit goed aan met begeleiding op maat, van voorbereiding en berekening tot realisatie.” Juist dit is waar Kingspan Unidek zijn meerwaarde in toont. “Hoe uitdagend een project ook is, wij denken altijd met de klant mee. Een passende oplossing bieden, voor iedere situatie”, aldus Bart.

Kingspan Unidek bij Bouwcenter

Ben jij op zoek naar hoogstaand isolatiemateriaal, toepasbaar op vrijwel elke situatie? Dan is Kingspan Unidek de juiste keus! Kingspan Unidek is verkrijgbaar bij iedere Bouwcentervestiging. Heb je vragen over het Kingspan Unidek isolatiemateriaal? Bijvoorbeeld over de verwerking? Dan staat ons professionele personeel voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.  

Terug naar blogs