Solatube

Solatube

Niets is zo prettig als natuurlijk daglicht. Nu de dagen weer korter worden is merkbaar wat de invloed is van daglicht op ons leven. Met het Solatube® daglichtsysteem haalt u optimale lichtopbrengst en visueel comfort in elke ruimte. Het systeem is nagenoeg overal toepasbaar; op platte daken, hellende daken, zijgevels en door de grond. Solatube transporteert het daglicht, dat door de speciale koepel wordt opgevangen, via een sterk reflecterende buis naar de gewenste ruimte. Hierbij zijn afstanden tot wel tien meter mogelijk.

Gemakkelijk en snel installeren

Doordat de sparing voor de Solatube relatief klein van formaat is zijn constructieve aanpassingen vaak overbodig, hierdoor is het installeren van een Solatube gemakkelijk en snel. Alles wat nodig is voor een installatie wordt in 1 pakket geleverd. Helemaal compleet. Daarnaast zit er 10 jaar garantie op het materiaal. Met optionele accessoires zoals een daglichtdimmer en ventilatie-unit kan het systeem compleet afgestemd worden op de wensen van de gebruiker. Het systeem kan ook gecombineerd worden met een verlichtingsarmatuur of TechLED. Dit zorgt ervoor dat er daglicht en kunstlicht uit hetzelfde systeem komen, waardoor er slechts één armatuur aan het plafond nodig is. Voor de afwerking is er een ruime keuze aan plafondplaten, passend bij elk interieur.

Stijlvol vierkant

De nieuwe vierkante plafondplaat van Solatube maakt gebruik van een rond naar vierkante reflectiebox bekleed met onze 99.7% reflecterende reflectielaag. Hierdoor presteert de Solatube zoals u gewend bent, maar met een stijlvolle vierkante afwerking. Voor deze afwerking zijn twee vertrouwde plafondplaten in vierkante vorm beschikbaar, de Justfrost satijnglas plafondplaat en de Optiview. Deze reflectiebox en plafondplaten zijn voor zowel de Solatube 160-DS als de 290-DS beschikbaar.

Terug naar blogs