Tijdbesparende dakelementen met maximale flexibiliteit

Het tekort aan mankracht op de bouw is een oplopend probleem. Een mogelijke oplossing is prefab-matig bouwen. Prefab-concepten zijn echter vrij kostbaar, ingewikkeld en vergen veel voorbereidingstijd. De tijdswinst zit vooral in het snel in elkaar zetten op de bouwplaats, maar er is nauwelijks marge voor eventuele fouten, wat het bouwproces weinig flexibel maakt.

IsoBouw biedt de oplossing met SlimFix Flex. SlimFix Flex is de naam voor diverse aanvullende maatwerkoplossingen bij standaard dakelementen. Deze snel leverbare geprefabriceerde maatwerkoplossingen versnellen en vereenvoudigen het bouwproces met behoud van een maximale flexibiliteit op de bouwplaats. Door voor één of meerdere oplossingen te kiezen kunt u het gemak en de snelheid van verwerken zelf beïnvloeden. Op basis van enkele gegevens is het maatwerk eenvoudig te bestellen.

De maatwerkoplossingen

IsoBouw biedt een uitgebreid pallet aan mogelijkheden. Dit gaat van kleine aangebrachte voorzieningen, zoals een nok- en/of gootafschuining, tot compleet projectspecifieke elementen. Dit laatste betekent dat zonder zaagwerk de losse elementen aan de hand van een legplan als een eenvoudige puzzel op het dak kunnen worden gemonteerd, inclusief bijvoorbeeld de afschuiningen voor hoek- en kilkepers.

Binnen deze range zijn diverse tussenstappen mogelijk. Hieronder geven wij enkele voorbeelden van veel aangevraagde maatwerkoplossingen: 

Paselementen

Bij een paselement wordt het dakelement door IsoBouw in de lengte verzaagd om de breedte van het element af te stemmen op de specifieke behoefte bij een project. Lastig zaagwerk op de bouwplaats wordt zo voorkomen. De elementen krijgen een extra tengel voor een eenvoudige bevestiging van de panlatten.

Goot- en  boeiverjonging

Bij een gootverjonging worden de dakelementen aan de gootzijde fabrieksmatig verjongd (bovenzijde) waardoor bouwkundig een perfect detail ontstaat en lekwater automatisch in de goot loopt. Bij een boeiverjonging gebeurt hetzelfde maar dan aan de onderzijde waardoor het boeiboord smaller uitgevoerd kan worden.

Kopgevel-overstekvoorziening

Bij een kopgevel-overstekvoorziening worden in de dakelementen gaten en extra langslatten aangebracht waarin in het werk balken kunnen worden geplaatst. Zodanig kan op een eenvoudige en snelle wijze een overstek gecreëerd worden voor elke gewenste afmeting en vorm. De kopgevel-overstekvoorziening biedt aannemers een aanzienlijke tijdwinst op de bouwplaats.

Dakvenstervoorziening

Bij een dakvenstervoorziening worden de elementen voorzien van constructieve verstevigingen die afgestemd zijn op de breedte van het dakvenster. In het werk kunnen, in verticale richting variërend, de sparingen projectspecifiek uitgezaagd worden. Hierdoor hoeven op de bouwplaats geen bouwkundige constructies zoals ravelingen aan de binnenzijde aangebracht te worden, met een mooier esthetische binnenafwerking tot gevolg.

Bekijk de video voor alle bestelbare maatwerkoplossingen.

 

Wil je meer weten? Vraag ernaar bij jouw dichtsbijzijnde Bouwcenter en we helpen je graag!