VELUX legt kwaliteitslat dakramen hoger dan ooit

Voor jouw project dakramen nodig die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen? De nieuwe VELUX dakramen dragen bij aan de totale energietransitie van een woning. Dat heeft alles te maken met de luchtdichtheid van het dakraam en de hoge thermische isolatie van de nieuwe standaard VELUX beglazing.

Beglazing is één van de belangrijkste onderdelen van een dakraam en een slimme manier om de prestaties ervan te verbeteren. VELUX levert haar dakramen sinds 1 mei 2020 met nieuwe VELUX glaselementen die standaard zijn voorzien van vier ‘premium’ eigenschappen. Hiermee legt VELUX de kwaliteitslat voor dakramen hoger dan ooit.

Een vierluik aan premium-eigenschappen

De geharde buitenruit maakt het glas nog beter bestand tegen impact van buitenaf, zoals extreme weersinvloeden. De gelamineerde binnenruit voorkomt dat glasscherven loskomen bij onverhoopt glasbreuk. De geluidsreductie van regencontact is te danken aan een speciale folie die het geluid van regendruppels met maar liefst 25% vermindert en verzacht. Verder voorkomt een speciaal uv-filter verkleuring van het interieur.

 

Kwaliteit producten belangrijker dan ooit

Je kunt erop rekenen dat vanaf 1 januari 2022 de Wet Kwaliteitsborging Bouw (WKB) in werking treedt. Deze wet bepaalt dat aannemers aansprakelijk zijn voor alle gebreken die optreden na oplevering van een opdracht. De kwaliteit van producten die jij als vakman tijdens een opdracht gebruikt, is dus essentiëler dan ooit. Hoe beter de kwaliteit van de producten, hoe minder kans dat een opdrachtgever terugkomt met de vraag om problemen op te lossen. En daar kun je dankzij de nieuwe VELUX glaselementen op inspelen.

Veiligheid, zekerheid en wooncomfort

De nieuwe standaard-beglazing van VELUX is getoetst aan de leidende normen (NEN EN 1990, NEN EN 1991 deel 1 en NEN 2608) en biedt zodoende de veiligheid, zekerheid en wooncomfort die voor jouw projecten nodig zijn. Dankzij de hoge luchtdichtheid van het dakraam en de hoge thermische isolatie van de nieuwe standaard VELUX beglazing dragen de VELUX dakramen ook bij aan de totale energietransitie van een woning én zijn ze klaar voor de aankomende BENG-eisen. Bovendien test deze fabrikant alle onderdelen van haar producten uitvoerig op veiligheid, waterdichtheid en luchtdichtheid. Met als resultaat continue productinnovaties.

Bewuste keuze voor beglazing

Binnen het nieuwe standaard VELUX glasassortiment heb je als vakman een ruime keuze aan mogelijkheden. Tenslotte bepalen de wensen en behoeften van gebruikers en opdrachtgevers de eisen waaraan beglazing moet voldoen, samen met de oriëntatie, ligging en situatie van een gebouw. Door een bewuste keuze te maken in de beglazing in het VELUX dakraam vergroot je het leef- en wooncomfort. Zo lever je als vakman altijd een state-of-the-art-product aan, waarmee je het risico op aansprakelijkstelling vanuit de nieuwe Wet Kwaliteitsborging Bouw bovendien tot een minimum beperkt.

Kwaliteit en duurzaamheid

De dakramen van VELUX brengen al bijna 80 jaar daglicht en frisse lucht in gebouwen. Al sinds de oprichting van de VELUX Groep (in 1941) focust het bedrijf zich op het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen, leren of recreëren. Kwaliteit en duurzaamheid zijn de twee speerpunten in de productontwikkeling en tijdens de productieprocessen. Volgens die visie ontwikkelt VELUX daglichtoplossingen voor hellende en platte daken, zoals dakramen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten. Het assortiment van VELUX bestaat uit vele typen raamdecoratie, zonwering, rolluiken, installatieoplossingen en intelligente bedieningssystemen.

 

Meer weten?

Wil je nog meer informatie over de nieuwste innovatie van dit gerenommeerde merk? Bij jouw Bouwcenter-vestiging vertellen ze je graag meer over de nieuwe VELUX glaselementen. Bekijk hier de dichtstbijzijnde vestiging bij jou in de buurt.