Skantrae deuren: kwaliteit voorop!

Dat Skantrae een breed assortiment binnen- en buitendeuren, glaspakketten en deurkrukken produceert, dat weet je waarschijnlijk wel. Maar ben je er ook van op de hoogte dat er van Skantrae méér dan 52 deurmodellen zijn voorzien van een KOMO-certificaat? Uniek in de markt! Een product met KOMO-certificaat biedt je veel voordelen. We vertellen je graag meer over dit keurmerk en de plus voor jou als vakman.

Dé beste kwaliteit

Skantrae is hét merk voor de vakman. Met uitgebreide Skantrae Projectservice, de Skantrae deurenwaaier, bestekteksten en uitgebreide productdata, wordt de professional op alle manieren ondersteund. Maar Skantrae doet meer. Het deurenassortiment bestaat grotendeels uit KOMO-gecertificeerde binnendeuren. Deuren met dit kenmerk doorstaan de zware testen glansrijk én voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit. En dat is voordelig, want zo ben je er altijd van verzekerd dat de deuren die je plaatst, waarde behouden én in perfecte conditie blijven. Zélfs onder de meest extreme omstandigheden. En dat is natuurlijk een steeds belangrijker onderwerp, zeker gezien het veranderende weerstype.

Meer dan 52 Skantrae deuren hebben een KOMO-keurmerk. Uniek in de markt!

Komo, kwaliteit zoals beloofd

KOMO is een onafhankelijk en toonaangevend kwaliteitskeurmerk voor bouw en infra. Staat het KOMO-keurmerk ergens op, dan is voldaan aan alle markt- en overheidseisen. De klant koopt de kwaliteit die is beloofd. Stichting KOMO is opgericht in 1962.

KOMO geeft certificaten af nadat externe, onafhankelijke deskundigen (geaccrediteerde certificatie-instellingen zoals SKH) objectief vaststellen dat een product, realisatieproces of dienst blijvend voldoet aan de eisen die zijn vermeld in een relevante, met alle partijen vooraf overeengekomen BeoordelingsRichtLijn (BRL).

SKH: onafhankelijke certificatie-instelling

SKH is een onafhankelijk certificatie-instelling en gespecialiseerd in KOMO-keurmerken van o.a. hout- en bouwcomponenten, daken, hout en deuren. Bij certificering door SKH worden producten en producenten op basis van, vooraf vastgelegde (prestatie-)eisen op regelmatig basis gecontroleerd. Het SKH Kwaliteitskeurmerk ligt aan de basis van KOMO-certificering, hét keurmerk dat door 52 Skantrae deuren wordt gedragen. SKH voert verschillende, voor het product relevante, testen uit. Binnendeuren worden bijvoorbeeld niet getest op inbraakwerendheid, buitendeuren wel.

Enkele testvoorbeelden:

  • Sterkteklasse van het deurblad
  • Stabilteitsklasse in combinatie met het testklimaat
  • Weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag
  • Weerstand tegen rookdoorgang
  • Inbraakwerendheid
  • Geluidsisolatie

Naast de eisen van het Bouwbesluit (die afhankelijk zijn van de toepassing van de deur) kunnen er ook kwaliteitseisen worden gesteld aan o.a. het oppervlak van de deur zoals krasvastheid, ringvastheid, chemische resistentie en reinigbaarheid.

Skantrae deuren bij Bouwcenter

Ben jij op zoek naar een hoogstaande binnen- of buitendeur? En wil je graag de zekerheid van het KOMO-keurmerk voor binnendeuren? Grote kans dat je dan kiest voor een binnen- of buitendeur uit het Skantrae assortiment. Skantrae binnendeuren zijn uitvoerig getest. Jij én de bewoner zijn altijd verzekerd van een topproduct. Ben jij benieuwd naar de collectie? Bezoek dan snel een Bouwcentervestiging bij jou in de buurt voor meer informatie én inspiratie. Onze medewerkers staan graag voor je klaar!