Voor veilige en duurzame deuren

KLOP JE AAN BIJ VAN VUUREN

Deuren in huis zijn geen ‘sluitpost’ bij investeringen om prettig en veilig te wonen. Of het nu gaat om een appartement, galerijwoning of woonstudio; inpandige toegangsdeuren moeten de bewoners zo goed mogelijk beschermen tegen inbraak, brand, rook en geluid. En het oog wil natuurlijk ook wat. Daarvoor kun je als vakman aankloppen bij Van Vuuren.   

Deze specialist op het gebied van utiliteitsdeuren levert de meest veilige en duurzame inpandige woningtoegangsdeuren, samen met kozijn en veiligheidsbeslag. Alles bij elkaar een gecertificeerd product van topkwaliteit, dankzij de doordachte afstemming van de verschillende artikelen. Dit zijn vijf in het oog springende voordelen van de deuren van Van Vuuren.

  1. Levensreddende minuten

De deuren van Van Vuuren zijn niet alleen brandwerend, maar ook rookwerend. Dat is heel belangrijk, omdat de meeste slachtoffers bij brand niet vallen door het vuur, maar door rookinademing. Bij brand in appartementen zorgt een inpandige toegangsdeur van Van Vuuren voor maar liefst 30 (!) levensreddende minuten! De juiste deurdranger zorgt ervoor dat de deur automatisch sluit, waardoor de brand- en rookwerendheid gegarandeerd is.

Middel 66Iconv1.png

  1. Een veilig gevoel

Kleine details maken het verschil of een huis bestand is tegen inbraak. Zonder de juiste functionaliteiten kan een inbreker zich binnen enkele seconden toegang tot een huis verschaffen. Daarom is het heel belangrijk dat de deur voldoet aan Resistance Class 2 (RC2). De deurkozijncombinatie PicusResidence van Van Vuuren is zo sterk dat het vrijwel onmogelijk is voor een inbreker om binnen te komen. Via één veiligheidsslot is het mogelijk de deur op drie verschillende punten te vergrendelen. En dankzij het deurbeslag met kerntrekbeveiliging is de cilinder beschermd tegen het forceren, afbreken en uittrekken.

Middel 77Iconv1.png

  1. Comfortabel wonen

Goede geluidwerende materialen zijn cruciaal voor het wooncomfort in huis. Het voorkomen van geluidsoverlast draagt bij aan de gezondheid en het welzijn van de mens. De afstemming tussen de verschillende producten, zoals een juiste valdorpel en een kaderprofilering in de deur of het kozijn, speelt daarin een onmisbare rol. De deuren van Van Vuuren zijn Rw’p 42dB geluidwerend. De valdorpel voorkomt dat ongewenst geluid van buiten naar binnen komt en andersom. Daarnaast zorgt die dorpel voor een uitstekende afsluiting van de gang, zodat rook en geuren niet binnendringen.

Middel 69Iconv1.png

  1. Thermische isolatie

Het binnenklimaat is deels afhankelijk van de thermische isolatie van de deur. Met een uitstekende u-waarde, van 1,2 W/m2k, is het appartement of de studio verzekerd van een comfortabel binnenklimaat. De PicoResidence is verkrijgbaar in drie klimaatklassen, waarbij klimaat C zorgt voor de minste kromming van de deur.

Middel 59Iconv1.png

  1. Hoogwaardige designmogelijkheden

De inpandige woningtoegangsdeur van Van Vuuren zijn verkrijgbaar met verschillende toplagen zoals High Pressure Laminate (HPL), aflak of fineer. Voor het behoud van de uitstraling, ofwel continu hoogwaardig design, zijn de anti-vingerafdruk en krasbestendige HPL echte aanraders. 

Middel 73Iconv1.png

De deurkozijncombinaties van Van Vuuren zijn getest door een onafhankelijke instantie. Hierdoor kun je rekenen op een kwalitatief gecertificeerde oplossing, die voldoet aan de gestelde regels en wettelijke eisen.

Wil je meer weten over de deuren van Van Vuuren? De specialisten bij jouw Bouwcentervestiging helpen je graag verder.