DE DCX-250 XPERT ZAAGMACHINE

GEMAKKELIJK DIKKE TEGELS ZAGEN

De DCX-250 XPERT zaagmachine is een ongelofelijk mooie aanvulling op het assortiment zaagmachines van RUBI. Met deze 2 pk sterke zaagmachine kun je gemakkelijk tegels tot 60 mm in één keer zagen, en overige materialen tot 90 mm in twee keer. Maar de DCX heeft nog meer voordelen!

VERBETERD WATERBESPAREND KOELSYSTEEM

De DCX-250 Xpert zaagmachines zijn uitgerust met het C3 Phyton-koelsysteem. Dit in hoogte verstelbaar watertoevoersysteem maakt het mogelijk de efficiëntie van de koeling aanmerkelijk te verbeteren. Het vermindert niet alleen het verlies van water, maar ook de verspreiding ervan in de ruimte om de zaagmachine heen. En een efficiëntere koeling helpt natuurlijk de prestaties van het diamantzaagblad te verhogen.

imagezantd.png

Dit koelsysteem heeft ook een dubbele stalen waterbak/afvoer voor een efficiëntere terugwinning van het gebruikte water. Het chassis is namelijk zo ontworpen dat het gebruikte koelwater door de schuine opbouw weer in de losse 30-liter watertank terechtkomt. De externe watertank is snel te verwijderen en maakt het reinigen en vullen sneller en gemakkelijker.

imageafk6d.png

VERSTERKTE CONSTRUCTIE

Deze krachtige en robuuste zaagmachine heeft een versterkt aluminium chassis met een innovatief drievoudig balksysteem en stalen fronten. Dit om de stabiliteit en stijfheid van het hele chassis te verbeteren. De zaagkop van de DCX-250 Xpert loopt op een – eveneens –versterkte aluminium geleiderail, voor een betere en preciezere afwerking van de zaagsnede. De beschermkap op het zaagblad is gemakkelijk en snel te verschuiven.

imagewruor.png

Het zaagsysteem is ook voorzien van een stabiele invalmogelijkheid. Hierdoor kan de zaaghoogte worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. De hoekinstelling van de aluminium aanslag kan van 0° tot 60° worden ingesteld voor repeterende zaagsneden.

VERNIEUWD POTENFRAME

De inklapbare en zeer stevige poten zijn voorzien van een snelvergrendelingssysteem en een veiligheidsinrichting die onbedoeld inklappen tijdens het werk voorkomt.

image17ibp.png

Bovendien is de DCX voorzien van een stelschroef (onder één poot) waarmee een correcte nivellering van de zaagtafel kan worden gegarandeerd.

EEN ZAAGMACHINE MET EXTRA GROTE WIELEN

imagebsbez.png

De modellen van de DCX-250 Xpert serie zijn voorzien van grote wielen (off-road type) en een versterkte handgreep die het vervoer en de hantering van de zaagmachines vergemakkelijken. Daarbij is de machine ook nog eens uitgerust met vier rubberen doppen waarop de machine staat als deze in de auto of aanhanger wordt vervoerd.

TNO GEPATENTEERD

Ook deze zaagmachine van RUBI is weer uitgerust met het door TNO gecertificeerde ZERO DUST-systeem. Dit maakt het mogelijk om drie uur lang stofvrij keramische tegels onafgebroken te zagen in een ruimte van 15m3. Natuursteen kun je met dit systeem veilig één uur lang achter elkaar zagen.

Met de ontwikkeling van deze machine heeft RUBI een grote stap voorwaarts gemaakt met betrekking tot gebruikersgemak, waterefficiëntie, robuustheid en vermogen. In de DCX-250 Xpert zaagmachine zijn de positieve eigenschappen van de DC en de DX zaagmachine gecombineerd en zelfs verbeterd!

Wil je meer weten? Vraag jouw Bouwcenter om hulp!