BIA Beton: duurzame stenen en blokken

Zoek jij een snelle manier om een binnen- of buitenmuur, scheidingswand, fundering of kelder te bouwen? En werk je het liefst met een duurzaam bouwproduct? Dan kun je niet om BIA-Beton heen! BIA-Beton produceert hoogwaardige stenen- en blokken, die het milieu zo min mogelijk belasten. Het assortiment bestaat uit metsel- lijm en droogstapelproducten. We vertellen je graag meer over een aantal duurzame producten en initiatieven.

BIA Nature

Het milieu minimaal belasten, dát is het devies van BIA-BETON. Om dit te waarborgen, ontwikkelde BIA het programma BIA Nature. Binnen dit programma draait alles om het creëren van een gezonde leefomgeving. Voor mens én milieu. De volgende peilers zijn hierbij belangrijk:

  • Gezondheid
  • Energie- en CO2-reductie
  • Verbetering van de arbeidsomstandigheden op de bouwplaats
  • Gebruik van grondstoffen die passen binnen het circulair model

Het diodiversiteitslabel staat hierbinnen centraal. Hierbij wordt er gekeken naar innovatieve oplossingen voor het waarborgen van ecosystemen, veelal in samenwerking met partijen als Staatsbosbeheer en ……

BIA Groene Gevel

Als onderdeel van het BIA Nature programma, ontwikkelde BIA de groene gevel. De groene gevel is geïntegreerd in het buiten spouwblad, voor aanzienlijke kostenbesparing. De beplanting trekt vogels en insecten aan, absorbeert fijnstof, zorgt voor CO2-reductie en reguleert de hemelwaterafvoer. 

Insecten en vogels nestelen graag in de Groene Gevel

Buggin Bee Hotel

Om het voortbestaan van bijen te garanderen, ontwikkelde BIA-Beton het revolutionaire Buggin Bee Hotel. Het betonnen element voorziet nestgelegenheid voor solitaire bijen en andere bestuivers. Dit betonnen element is gemakkelijk te onderhouden en te combineren met de Groene Gevel. Zowel de Groene Gevels, als het Buggin Bee Hotel dragen bij aan een gezondere leefomgeving voor mens en dier!

BIA ECO Blok

Meer maken van minder? Het BIA ECO Blok maakt dit waar! Het metselblok bestaat voor 70% uit geëxtraheerde kleikorrels. Daardoor is er slechts 1000 liter klei nodig, om 6000 liter grondstof te maken voor dit product. Het ECO-blok wordt gebruikt voor dragende binnenmuren en scheidingswanden, is lichtgewicht en stootvoegloos. Ook heeft het ECO Blok een warmtegeleiding van slechts slechts 0,46 W/m2.K. De open structuur zorgt voor een gemakkelijke verwerking en ideale hechting voor stucwerk.

BIA Beton producten bij Bouwcenter

Ben jij op zoek naar een innovatief, duurzaam en snel te verwerken blok, bijvoorbeeld wanneer je een binnenwand optrekt? Dan ben je bij BIA-Beton aan het juiste adres! BIA-Beton levert toonaangevende stenen en blokken voor diverse toepassingen. Van groene gevels tot scheidingswand en buitenmuur. Bezoek snel een Bouwcentervestiging bij jou in de buurt voor meer informatie of bestel snel.