Aalborg: Het witte goud

CEMENT VAN AALBORG

Gevels, vloeren en terrassen van wit beton zijn helemaal hot! Niet zo vreemd, want wit beton ziet er strak uit. Het is bovendien goedkoper dan schilderen, makkelijker te reinigen én duurzaam. Het gerenommeerde merk voor dit witte goud is Aalborg.

Ook al is wit beton wereldwijd enorm in opmars, het roept bij veel vakmensen veel vragen op. De belangrijkste vragen beantwoorden we hier!

Waar komt dit witte goud vandaan?

Het product, Aalborg white cement, wordt geproduceerd in Denemarken. Maar het verhaal gaat veel verder terug, tot miljoenen jaren geleden. Een verhaal over koralen op de beddingen van ondiepe zeeën. Aalborg heeft al meer dan honderd jaar ervaring in het maken van het zogeheten Portlandcement, met als basis zuiver kalksteen, dat ideaal is voor de productie van wit cement.

Wat maakt het een uniek product?

De witte kleur, de hoge consistentie, het buitengewoon lage alkali-gehalte én de hoge sulfaatbestendigheid. Dit snel uithardende Portlandcement komt goed van pas bij witte of gekleurde droge mix voor deklagen. Hiermee bescherm je niet alleen het metselwerk, maar je creëert ook nog eens een levendige uitstraling! Let op: om de witte kleur te behouden, moet het gereedschap voor het mengen van de mortel wel roestvrij zijn.

Welke voordelen biedt Aalborg white cement?

Dit merk biedt cruciale zuiverheid en constante kwaliteit, in de vorm van kleurvastheid. Ideaal voor zowel grote gevelpanelen als terrassen en buitenvloeren. Andere sterke punten zijn de uitstraling, lichtkracht, duurzaamheid en het (thermische) comfort. Bovendien is wit beton goedkoper dan schilderen en zijn de oppervlakten zeer eenvoudig te reinigen. Ook niet onbelangrijk, de kleurechtheid blijft intact! Zodat je ook jaren later in dezelfde kleur kunt bijbouwen.

En wat heeft de directe omgeving eraan?

Wit beton heeft een veilige uitstraling. Zelfs op grauwe, typische Nederlandse dagen straalt de helderheid van het gebouw af op de directe omgeving. Met als resultaat dat mensen zich in een veiligere leefomgeving wanen. Heel concreet kunnen de licht reflecterende eigenschappen van Aalborg white cement ook leiden tot extra verkeersveiligheid, in de vorm van bijvoorbeeld betonbanden, wegmarkeringen, middengeleiders, tunnelbekleding en tunnelhellingen.

 

Zakken van dit witte goud zijn verkrijgbaar bij jouw Bouwcenter-vestiging!