Bouwcenter gevelstenen

Bouwcenter gevelstenen

DAT VOEGT WAT TOE! 

Voor iedere smaak, bouwstijl en soort gebouw of woning heeft Bouwcenter een passende gevelbaksteen. Ons assortiment bestaat uit zogenaamde werfsorteringen en uit exclusieve 'mixsorteringen', samengesteld uit een mix van verschillende handvormstenen in verschillende kleurtinten.

BOUWCENTER GEVELSTENEN

De baksteen is een van de meest traditionele bouwproducten in Nederland, al eeuwenlang. Niet alleen voor gevels van woningen, maar ook voor onder meer funderingen, kademuren en fabriekspanden. Door de toepassing in gevels is een deel van de bakstenen een eigen leven gaan leiden, onder de naam gevelstenen of gevelbakstenen.

Duurzaam bouwmateriaal

De gevelsteen heeft zich door de eeuwen bewezen als een van de meest duurzame bouwmaterialen. Duurzaam, omdat het niets meer is dan gebakken rivierklei, een onuitputtelijke grondstof, gewonnen in de uiterwaarden van verschillende rivieren. De samenstelling van de rivierklei verschilt per rivier en uiterwaard, wat bepalend is voor onder andere de kleurverschillen. Bepalend voor de verschillende afmetingen, vormen en oppervlaktetexturen zijn onder meer de (lokaal verschillende) productiemethodes en baktemperaturen.

BEELDBEPALEND

Tegenwoordig zijn de kleuren, afmetingen en oppervlaktestructuren doorslaggevend voor de keuze van de gevelbaksteen. Naast technische eigenschappen, zoals sterkte en vochtbestendigheid, zijn deze esthetische kenmerken beeldbepalend voor het uiterlijk en het karakter van de verschillende gebouwen.

Metsel- en voegmortel

Niet alleen de steen is belangrijk bij de steenkeuze. Ook de vorm en kleur van de voeg en het metselverband bepalen het uiteindelijke beeld van de gemetselde muur. Om deugdelijk metselen van de gevelbakstenen te waarborgen, hoort bij ieder type steen een ander morteladvies.

voegen-300x225

Bouwcenter sorteringen

Het assortiment ‘Bouwcenter gevelbakstenen’ bestaat uit een aantal zogenaamde werfsorteringen, die de naam dragen van de kleur van de betreffende steen. Deze ‘vormbakstenen’ zijn vrijwel exact gelijk aan elkaar en vormen strak metselwerk uit één kleur.

Bouwcenter Mixsorteringen

Een ander deel van het Bouwcenter-assortiment bestaat uit 'mixsorteringen'. Deze exclusieve sorteringen zijn samengesteld uit een mix van verschillende handvormstenen in verschillende kleurtinten, die uiteindelijk genuanceerd metselwerk opleveren uit de mengeling van de verschillende stenen. De Bouwcenter Mixsorteringen dragen de naam van verschillende componisten.

TOEVOEGING...

Wil je meer weten over ons uitgebreide assortiment gevelstenen? Bijvoorbeeld over de beschikbare werfsorteringen en mixsorteringen? Neem dan via onderstaand formulier contact op met jouw dichtstbijzijnde Bouwcenter-vestiging. Of download snel de brochure voor meer aanvullende informatie.

Terug naar blogs