Cembrit Plank - De schoonheid van hout

Houten gevelbekleding geeft het gebouw een warme en natuurlijke uitstraling. Dit bouwmateriaal wordt de laatste jaren steeds populairder en wordt zowel bij grote als kleinere projecten toegepast.

Ben je op zoek naar houten gevelbekleding, maar heb je geen behoefte aan het vele onderhoud dat met zich meebrengt? Dan is Cembrit Plank een zeer goed alternatief: gevelbekleding met een authentieke houtlook maar beschikt over de voordelen van vezelcement. In tegenstelling tot hout is het niet gevoelig voor vocht en vereist geen nieuwe verflaag.

Cembrit Plank

Cembrit Plank is beschikbaar in twee varianten: Glad en Cedar. Een gladde afwerking en Cedar houtnerfstructuur met veel variatie en een esthetische, duurzame kleurlaag. De Cembrit planken zijn nauwelijks te onderscheiden van geschilderd hout. Bovendien kun je kiezen uit meer dan 15 standaard kleuren en geef je de mogelijkheid om op aanvraag aangepaste kleuren te bestellen.

plank.png

Diverse toepassingsmogelijkheden

  • Dakkapel en topgevel

Dakkapellen en topgevels zijn over het algemeen hoog en lastig te bereiken, daarom is het verstandig om onderhoudsarme gevelbekleding te kiezen. Met Cembrit Plank kun je het dakkapel en/of de topgevel volledig bekleden. Met als bijkomend voordeel dat je nooit meer hoeft te schilderen. Hiermee krijgt jouw woning een blijvend mooie afwerking.

  • Serre, garage en schuur

Met de bouw van een serre, garage of schuur creëer je extra ruimte. Belangrijk is dat de gevelbekleding past bij de stijl van de woning zodat het een mooi geheel wordt. De toepassing van een houtlook gevel is hiervan een goed voorbeeld. Hiermee creëer je een warme en sfeervolle uitstraling.

  • Vakantiewoning

De producten van Cembrit vinden ruime toepassing in de recreatiesector. Het zijn relatief lichtgewicht producten, die onderhoudsarm zijn en een lange levensduur hebben. Ook de brandveiligheid van de producten is van belang, specifiek daar waar recreatiewoningen vaak dicht op elkaar staan.

Cembrit Plank is een veel gebruikt product in deze sector. Duurzaam, onderhoudsarm en gemakkelijk aan te brengen. Deze vezelcement plank is echter ook zeer geschikt voor o.a. boeiboorden, overstekken, dagkanten en plafonds.

Installatie

Cembrit Plank is relatief eenvoudig te installeren, zowel particulieren als professionals hebben hier uiteraard baat bij. Ze zijn verkrijgbaar met alle vereiste accessoires zoals aluminiumprofielen, schroeven (beide verkrijgbaar in de kleur van de planken), tape, verf en gereedschap. Afhankelijk van het ontwerp dat je wenst, is het mogelijk om ze zowel horizontaal als verticaal te installeren.

Cembrit Plank kan op verschillende manieren geplaatst worden namelijk, horizontaal potdekselen, verticaal alternerend en verticaal met 3 mm voeg. Horizontaal potdekelsen is een traditionele manier van plaatsen, de planken worden horizontaal over elkaar heen bevestigd. Bij verticaal alternerend worden de planken verticaal op en onder elkaar bevestigd.

Cembrit Plank is gemakkelijk te installeren door één persoon met behulp van een gecko. Bekijk het zelf in de installatievideo.

Wil je meer informatie ontvangen? Vraag ernaar bij jouw Bouwcentervestiging en ontvang advies over de toepassing van Cembrit Plank voor jouw toekomstige project(en). Ook kun je vrijblijvend een monster aanvragen.